Blog

Blog
Diferența dintre oamenii de succes și liderii de succes

Comments (0) - Uncategorized

Diferența dintre oamenii de succes și liderii de succes

Multă lume presupune că o persoană are succes datorită bunelor competențe de leadership. Și la fel unii presupun că o afacere are succes datorită unor lideri de succes. Dar leadershipul nu este un lucru pe care-l poți transmite cu ușurință altora.

Uneori, o companie are succes pentru că un fost lider a fost foarte competent, iar cel actual doar a lăsat lucrurile să curgă în același sens.

Marile calități în leadership sunt rare. Iar pentru majoritatea oamenilor acestea nu vin natural. Este uimitor cât de multe organizații au succes deși la conducerea lor se află oameni cu competențe limitate. De multe ori acest lucru se întâmplă pentru că structura organizației ajută la atenuarea greșelilor liderilor și uneori pentru că personalul deosebit de talentat acoperă deficiențele liderilor.

Orice training de dezvoltare a leadershipului trebuie să țină cont de câteva elemente de bază, care trebuie făcute disponibile pentru indivizii implicați în dezvoltarea propriilor competențe și tehnici de leadership.

Programul de training trebuie să accepte deliberările referitoare la leadership și să nu limiteze înțelegerea termenului la un sens îngust. Orice referință la un tip convențional de leadership trebuie anulată. Trainingul trebuie să includă o înțelegere largă a virtuților leadershipului, aplicabile la cerințele individuale și să sublinieze diferențele subtile între leadership și management.

Programa trebuie să țină cont de asemenea de atitudinea oamenilor față de calitățile individuale ale liderului. Este imperativ ca trainingul de dezvoltare a leadershipului să fie structurat pe dezvoltarea avansată a indivizilor implicați, în loc să caute punctele forte în calitățile personale.

Iar dacă competențele deosebite în leadership pot aduce cuiva succesul, reversul nu este la fel de adevărat. Dacă aveți succes, acest lucru nu vă transformă într-un bun lider. Dacă vă uitați după lideri de la care să învățați, asigurați-vă că alegeți oameni care au competențe deosebite de leadership și nu după cineva care doar a avut succes. Nu puteți presupune că cineva este cu adevărat lider doar pentru că a avut succes. De multe ori oamenii încearcă să emuleze persoanele de succes și să urmeze stilurile lor de leadership. Chiar dacă ar putea fi un lucru bun, adesea oamenii ajung să copieze obiceiurile proaste ale acestora.

Trainingul de dezvoltare a leadershipului încearcă de asemenea să clarifice faptul că cerințele colective au o mai mare importanță decât necesitățile individuale. El încearcă să dezvolte calitățile unei persoane pentru a crea o viziune și a privi în viitor, de a-și dezvolta ambițiile și aspirațiile.

Una dintre virtuțile cruciale pe care le evidențiază asemenea traininguri este aceea că liderii potențiali trebuie să aibă capabilitatea de a vedea cum se potrivesc detaliile în imaginea de ansamblu. Și se mai insistă și pe nevoia de a avea o atitudine care vă ajută să vedeți lucrurile prin ochii altora și de a fi capabili să înțelegeți într-o manieră corectă cea mai potrivită abordare pentru fiecare dintre ei.

Alte articole recomandate:

A ști să spuneți nu, o competență care trebuie cultivată

Schimbați abordarea când ceva nu merge

Redactarea unui mesaj care-l face pe clientul vostru să cumpere

Al cincilea tip de management

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *