Blog

Blog
Cum să depășiți așteptările în munca în echipă

Comments (0) - Uncategorized

Cum să depășiți așteptările în munca în echipă

Am fost cu toții probabil în situații în care o echipă a fost formată și încă înainte să treacă la treabă au fost unii care au avut dubii dacă va reuși să obțină ceva. Adesea aceste echipe, nu numai că obțin ceea ce era de așteptat, dar depășesc așteptările. Deci cum pot echipele nu numai să obțină rezultate ci să și depășească așteptările altora?

Claritatea obiectivelor

Membrii echipei au nevoie să înțeleagă ce încearcă să realizeze și de ce este important să o facă. Această combinație îndepărtează orice ambiguitate și de asemenea conectează echipele cu urcușurile și coborâșurile realizărilor sau a nerealizărilor. De exemplu, un obiectiv poate fi reducerea timpului de la preluarea unei comenzi la primirea plății de la un client cu 5 zile. Acest lucru poate fi important pentru că permite companiei să reducă împrumuturile pentru finanțarea capitalului de lucru zilnic și deschide oportunitatea de a împrumuta pentru finanțarea noilor investiții.

Creați echipe implicate

Echipele se vor lupta cu adevărat pentru livrarea rezultatelor doar dacă sunt total implicate în beneficiile acestor rezultate. Să luăm exemplul oamenilor care lucrează la dezvoltarea proiectelor în țări din lumea a treia. Acești oameni sunt complet implicați în beneficiile aduse de, să spunem, furnizarea apei potabile de calitate sau în construirea unor noi facilități medicale. Dacă vreți ca așteptările să fie depășite, atunci asigurați-vă de această implicare.

Evidențiați valoarea contribuțiilor

Fiecare membru al unei echipe aduce ceva special. Și nu vreți să pierdeți nimic din această contribuție, nu-i așa? Atunci când echipa livrează întregul potențial și întreaga contribuție, realizează mai multe. S-ar putea să ia ceva timp pentru pregătirea oamenilor pentru a atinge nivelul în care acceptă și construiesc din perspective diferite, dar atunci când o fac posibilitățile sunt nelimitate.

Țintiți sus

O echipă poate ținti să livreze ceea ce i se cere și acest lucru asigură beneficiile. Există șansa ca echipa să identifice alte oportunități și să creeze ceea ce ar putea fi un rezultat mai bun. Încurajați echipele să țintească sus și să furnizeze cel mai bun rezultat posibil.

Mențineți concentrarea pe rezultate

Obstacole, obiecțiuni, cinism și alte bariere vor apărea. Este mult prea ușor să fiți acaparat de o poziție în care încercați să apărați ceea ce e bine de ceea ce e rău, în ceea ce încercați să obțineți. Rezistați și rămâneți concentrați pe rezultate.

În concluzie, echipele au potențialul nu numai de a livra rezultate, ci și de a depăși așteptările. Deci ce veți face diferit în privința echipei voastre?

Alte articole:

Concilierea muncii cu viața privată – câteva piste pentru a reuși

Generația Z – o bombă cu ceas

Networking – 5 elemente cheie pentru a avea un impact asupra interlocutorilor

10 strategii neobișnuite pentru creșterea implicării în ședințe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *