Blog

Blog
5 modalități de a vă gestiona mai bine timpul

Comments (0) - Uncategorized

5 modalități de a vă gestiona mai bine timpul

„Nu am destul timp”, este ceea ce spunem de multe ori. Și așa este, avem o cantitate finită de timp. 24 de ore într-o zi, 168 de ore într-o săptămână și 744 într-o lună de 31 de zile. Deci ceea ce contează este modul în care ne folosim timpul. Și atunci, ce ați putea face mai bine pentru managementul timpului?

Evitați irosirea lui

Aceasta pare o afirmație evidentă, dar oare știți cât timp pierdeți din cel potențial productiv? Știți că nu toate lucrurile pe care vă place să le faceți contribuie la rezultatele dumneavoastră? Începeți să urmăriți în mod activ aceste lucruri și veți fi surprins de dimensiunea timpului irosit.

Amintiți-vă de 80:20

Cunoașteți probabil principiul lui Pareto. În termeni simpli, înseamnă că 20% din lucrurile pe care le faceți contribuie la circa 80% din rezultatele pe care le obțineți. De aceea este important să știți care sunt acele 20% dintre activități care contribuie la 80% din rezultate.

Concentrați-vă pe cele 20%

Dacă 20% din activități contribuie la 80% din rezultatele pe care le obțineți, concentrați-vă timpul și energia pe aceste 20%. Beneficiul acestui lucru constă în faptul că veți fi considerat ca fiind performanți fără a fi supraîncărcați și extrem de stresați.

Fixați termene

Ați observat vreodată că atunci când aveți un termen de respectat pare că faceți lucrurile mai repede și nu pierdeți timpul? Vor fi momente în care termenele vor fi fixate din exterior de altcineva. Dar atunci când nu se întâmplă asta, fixați-vă propriile termene. Puteți să faceți acest lucru și mai interesant, transformându-l într-o competiție de a face ceva mai repede decât ultima dată.

Limitați ședințele

Dacă lucrați într-o organizație în care au loc multe ședințe, alegeți-le cu grijă pe cele la care participați și pe cele la care delegați sau pur și simplu lipsiți. Este foarte simplu să mergeți la ședințe care nu vă aduc aproape nimic. Puneți-vă întrebarea: „Ce s-ar întâmpla dacă aș sări peste ședința asta?”

Cantitatea de timp pe care o aveți este finită. Voi trebuie să o gestionați pentru a face diferența. Ce veți face pentru a vă gestiona mai bine timpul?

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Pe unde trece drumul spre succes?

Șocul cultural – impactul organizațional al ciocnirii culturilor

Cei mai buni 10 pași pentru a scăpa de stres

Aveți înfățișarea potrivită pentru job?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *