Blog

Blog
Unde începe calea dezvoltării dumneavoastră personale

Comments (0) - Uncategorized

Unde începe calea dezvoltării dumneavoastră personale

Dezvoltarea personală este o călătorie. Și s-a spus că o călătorie de 1.000 km începe cu un singur pas. Fie că vă place sau nu, sunteți deja plecați într-o călătorie de dezvoltare personală. Tot ceea ce vi s-a întâmplat până în acest moment al vieții, realizările, victoriile și chiar greșelile voastre, v-au adus acolo unde sunteți astăzi.

Bineînțeles, atunci când vorbim despre dezvoltarea persoanală, ne referim cu adevărat la cea intenționată. Oriunde v-ați afla astăzi, puteți să începeți să lucrați pentru o autodezvoltare. Într-un mod foarte real, există un singur loc pentru a începe drumul spre dezvoltarea personală și acela este chiar aici. Poate să sune banal, dar viitorul începe chiar acum. Dacă vreți să faceți schimbări în modul vostru de viață, acum este momentul să faceți primul pas.

Vi se pare complicat? Ei bine, este și… nu este. Da, este complicat să luați decizia de a vă îmbarca într-o nouă călătorie spre dezvoltarea personală. Dar acel prim pas nu trebuie să fie unul mare. De fapt, adesea cel mai bun mod de a începe schimbarea vechilor obiceiuri sau a șabloanelor de gândire neproductive este o foarte mică mișcare în direcția potrivită. Trebuie doar să vă asigurați că acea mișcare mică se continuă în mod consistent.

De exemplu, dacă vreți să vă măriți eficiența în muncă, determinați acel prim pas pe care trebuie să-l faceți. Poate că petreceți prea mult timp cu mailurile sau aveți probleme cu începerea sarcinilor dificile. Alegeți un obicei care vă va aduce mai aproape de ținta voastră de productivitate și transformați-l într-o prioritate zilnică. Atunci când devine o a doua natură pentru voi, este momentul să adăugați un al doilea obicei.

Marla Cilley, „The FlyLady”, era o casnică dezordonată care într-o zi a decis să-și facă bucătăria să strălucească în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Acestui pas mic („baby step” în engleză), așa cum l-a numit, i-a adăugat un altul, apoi altul, până când a ajuns să gestioneze un website de succes dedicat ajutării oamenilor să învețe să-și țină casele curate și ordonate. Și totul a început cu un singur obicei.

Ca oameni, viețile noastre constau dintr-un număr de activități din domenii diferite, așa că o parte importantă a dezvoltării personale constă în prioritizarea schimbărilor pe care v-ar place să le faceți. Care pare să fie lucrul de care aveți cea mai mare nevoie? Este ameliorarea sănătății și a condiției fizice? Este creșterea venitului? Poate că este să vă organizați mai bine. Un singur lucru trebuie să țineți minte: nu contează dacă ați ales „greșit” zona de ameliorare. Nu lăsați perfecționismul să vă împiedice să introduceți un anumit obicei în viața voastră. Pur și simplu, începeți!

Oricum, a deveni organizați este un bun început, pentru că întreaga eficiență se sprijină pe sistemul propriu de a fi ordonați. Și un lucru cu care este bine să începem este de a ne debarasa de dezordinea suplimentară de acasă și de la birou. Din nou, nu vă stresați dacă un anumit lucru trebuie aruncat la gunoi, reciclat sau dat de pomană. Pur și simplu alegeți ceva și faceți.

Concluzia că locul din care să începeți dezvoltarea personală este la îndemâna fiecăruia. Și trebuie să începeți imediat. Dacă vreți ca viitorul să vă reflecte speranțele și visurile pe care le prețuiți, faceți primul pas cât mai repede!

Alte articole pentru dumneavoastră:

Cum întoarceți în favoarea dumneavoastră un interviu de recrutare care merge prost?

Simpatia și pozitivitatea vă măresc șansele de reușită

Diferitele abordări ale comunicării interculturale

Cum vă dezintoxicați de comunicarea electronică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *