Blog

Blog
Definiți mai întâi leadershipul pentru a avea succes

Comments (0) - Uncategorized

Definiți mai întâi leadershipul pentru a avea succes

Multă lume ar fi pusă pe picior greșit dacă ar trebui să dea o definiție a leadershipului. Un lider este o persoană care are grijă de un grup de oameni, mare sau mic. Este important de știut că nu toată lumea se naște cu calități de lider, dar acestea pot fi învățate.

Există diferite atribute care fac pe cineva lider și de aici derivă una dintre definițiile leadershipului. Unii sunt născuți cu aceste calități, dar ele pot fi și dobândite.

Leadershipul poate fi definit ca având calitățile de a face pe cineva să iasă în evidență dintr-un grup ca o persoană capabilă să-i inspire și să-i motiveze pe ceilalți pentru atingerea unui set de obiective. Un bun lider este capabil să articuleze viziunea unui grup în așa fel încât să inspire și să motiveze fiecare membru al grupului în sensul de a dori să muncească pentru îndeplinirea setului de obiective.

Un bun lider este empatic, decisiv și știe să asculte. Ei își cunosc punctele forte și slăbiciunile, au excelente abilități de comunicare, sunt orientați spre rezultate și colaborează bine cu ceilalți.

Liderii trebuie să fie concentrați, capabili să gândească pe termen scurt, dar și pe termen lung. Un bun administrator poate fi și un excelent lider pentru că este capabil să planifice roluri și responsabilități, asigură obiective clare în perioade de timp bine definite, împreună cu borne intermediare și posibilități alternative.

Leadershipul implică știința de a scoate ce este mai bun din fiecare membru individual al echipei, intervenind asupra valorilor, puntelor forte și atributelor acestora.

Un lider este capabil să dea un bun exemplu, să creeze emulație prin comportamentul, valorile și convingerile etalate, pe care echipa este capabilă să le identifice în persoana sa. El este încrezător și este capabil să ghideze echipa pentru atingerea viziunii și misiunii grupului. Știe să-și motiveze echipa prin modul în care recompensează rezultatele bune, dar și prin mustrările care aduc o schimbare pozitivă.

Echipa care lucrează cu un lider capabil este concentrată și capabilă să se adapteze și să implementeze orice schimbare care apare. Ei sunt oameni inovativi pentru că liderul le lasă spațiu pentru contribuția pozitivă a fiecăruia, iar aprecierea și recunoașterea sunt mereu prezente.

Liderul se bucură de orice feedback, fie el pozitiv sau negativ, și formează echipa în acest fel. Cu un bun lider, echipa se simte mândră, cu un sentiment de apartenență, primind cu o atitudine pozitivă orice sarcină, datorită unei atmosfere conductive.

Un lider bun dorește să-și îmbunătățească acțiunile și una dintre modalitățile prin care poate face asta este trainingul. O persoană care simte că nu are abilități de leadership le poate dobândi prin training. Ei vor fi învățați cum să fie lideri eficienți.

Cursurile acoperă aspecte ale comunicării, competențe pentru gestionarea afacerilor unui grup sau unei organizații și rezolvarea conflictelor. Leadershipul este o competență importantă în orice grup, pentru că asigură direcția de urmat în cadrul oricărei misiuni. Dar pentru a fi un mare lider, în primul rând trebuie să definiți leadershipul!

Articole complementare:

Întrebare dificilă la interviu: Care este obiectivul dumneavoastră pe termen lung?

Cum provocați o echipă?

Cum vă dați seama că o persoană e gata să devină manager

Încrederea reprezintă noua monedă în business

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *