Blog

Blog
Cea mai bună întrebare – Cum vă puteți folosi cel mai bine timpul în acest moment?

Comments (0) - Uncategorized

Cea mai bună întrebare – Cum vă puteți folosi cel mai bine timpul în acest moment?

Din momentul în care vă treziți și până în secunda în care mergeți la culcare, luați în permanență decizii referitoare la modul în care vă petreceți timpul. Cea mai bună întrebare pe care v-o puteți pune, care poate deveni arma voastră secretă, este: „Care ar fi cea mai bună utilizare pe care o pot da timpului meu în acest moment?”

De exemplu, dimineața când sună alarma de trezire, aveți de ales între a vă da jos din pat pentru a face exerciții (care vă vor umple de energie pentru întreaga zi) sau să opriți alarma și să mai ațipiți un pic (iarăși ceva ce ați putea face). Într-o zi ați putea decide să săriți din pat (aveți nevoie de energie pentru a face niște lucruri importante), iar în alta să mai dormiți un pic. Amândouă sunt decizii înțelepte, dacă puteți decide în mod conștient care este cea mai bună utilizare a timpului. Există efectiv sute de alte puncte de răscruce de-a lungul unei zile în care puteți beneficia de folosirea acestei întrebări. Mai ales atunci când aveți doar 5-10 minute între activități și nu  sunteți siguri ce să faceți. Atunci când vă puneți această întrebare vă veți gândi la ceea ce v-ar place sau trebuie să faceți în acel interval de timp.

Eu am găsit multe lucruri care puteau fi făcute în acest interval scurt de timp, ceea ce îmi permite să fac mai multe în mai puțin timp, în fiecare zi:

  • Răsfoitul ziarelor online;
  • Umplerea și pornirea mașinii de spălat;
  • O căutare rapidă pe internet;
  • Organizarea unor lucruri, rapid;
  • Spălatul unor vase;
  • Plata câtorva facturi online;
  • Cititul unor newslettere, dintre cele la care sunt abonat online.

Și așa mai departe. Fiecare din lucrurile de mai sus, atunci când sunt gata, îmi oferă un sentiment de satisfacție. Și până la urmă, nu de așa ceva avem nevoie la capătul unei zile de muncă?! Poate n-ar fi rău să scrieți această întrebare pe o bucată de hârtie și să o puneți într-un loc vizibil în biroul vostru. S-ar putea să fiți surprinși de ceea ce veți hotărâ să faceți! Și acum, care este cea mai BUNĂ utilizare a timpului pe care i-o puteți da ACUM?

Alte articole:

Motive pentru care vă opuneți schimbării

Dorie Clark despre brandingul personal

Lecții despre schimbare

Cum să câștigați respectul celorlalți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *