Blog

Blog
Moduri în care puteți obține rezultate din dezvoltarea profesională continuă

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Moduri în care puteți obține rezultate din dezvoltarea profesională continuă

Ca lideri probabil cunoașteți importanța dezvoltării personale continue. Viteza schimbării și presiunea asupra leadershipului înseamnă că dezvoltarea profesională continuă (DPC) nu mai este un lux, ci o necesitate.

Problema este că, dacă oamenii văd cheltuirea banilor pe fabrici și echipamente ca pe niște investiții, adesea consideră cheltuielile cu dezvoltarea lor și a colaboratorilor ca pe niște costuri. Această convingere este întărită de înregistrările financiare unde clădirile, fabricile și echipamentele apar ca active în balanță, dar salariile angajaților ca niște cheltuieli din profit și o pierdere în cont. Interesant este că, totuși, auzim destul de rar un lider spunând că echipamentele sunt cel mai important activ.

Așa că problema constă probabil în modul în care putem obține rezultatele cele mai bune din DPC. Mai jos sunt câteva sugestii din partea mea.

Creați-vă propriul plan specific

Există câteva lucruri de bază pe care trebuie să le stăpânească liderii, dar pe măsură ce deveniți mai experimentați, cu atât mai specific sau mai persoanlizat trebuie să devină planul personal de dezvoltare. Este nevoie să vă concentrați pe a vă ajuta să deveniți și mai buni la lucrurile pe care le faceți cu adevărat bine și să îmbunătățiți ceea ce este important să dezvoltați.

Nu fiți constrânși de abordările tradiționale

În mod istoric, s-ar putea să vi se ofere oportunitatea de a urma la locul de muncă un program de dezvoltare a leadershipului sau să profitați de o calificare de nivel înalt tip MBA. Totuși, există mult mai multe opțiuni deschise, cum ar fi să aveți propriul coach sau mentor, să participați la workshopuri, podcasturi sau webinare scurte, de exemplu. Asigurați-vă că nu sunteți blocați ori constrânși de gândirea tradițională.

Aplicați ceea ce învățați

Cunoașterea este minunată, dar aplicarea ei este ceea ce face diferența. Ați putea fi cel mai bun lider, dar dacă nu aplicați acele cunoștințe, rezultatele pe care le veți obține nu vor fi în mod semnificativ diferite.

Stabiliți o formă de responsabilitate

De câte ori mergeți la un eveniment, curs sau program și plecați de acolo plini de avânt? De multe ori, presupun. Problema este că viața vine peste noi și putem cădea la loc în vechile obiceiuri foarte ușor. A avea o anumită formă de responsabilitate, prin care vă raportați ceea ce ați realizat, poate reprezenta o mare diferență.

Continuarea dezvoltării personale nu mai este demult o opțiune extracurriculară, dacă vreți să fiți lideri de succes!

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Citate din Woody Allen

Transformați timpul într-un companion al reușitei dumneavoastră

Aplicarea metodologiei școlii de la Palo Alto în organizații

Tehnici cheie de prezentare utilizate de Steve Jobs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *