Blog

Blog
Cei mai importanți factori care vă fac să pierdeți timp

Comments (0) - Uncategorized

Cei mai importanți factori care vă fac să pierdeți timp

Timpul pe care îl pierdeți vă va drena energiile și profiturile în această epocă supraîncărcată a muncii și a vieții. Iată cum puteți acționa rapid pentru a depăși cele cinci moduri în care ne irosim timpul.

Verificarea mailurilor în primul rând

De ce? Verificarea de la început a mailurilor, dis de dimineață, vă va scoate de pe linie. Natura acelor mailuri vă poate produce o creștere a anxietății și a stresului.

Plan de acțiune: verificați-vă mailurile după o oră sau chiar mai mult de la începerea activității pentru a vă menține pe linie.

Păstrarea telefonului mobil deschis 24/7

Cu cât răspundeți mai des la telefonul mobil sau verificați să vedeți cine v-a sunat ori ce mesaje ați primit, cu atât vă întârziați munca.

Plan de acțiune: țineți-vă telefonul închis în timpul zilei, verificându-l doar în anumite momente alese, pentru a câștiga timp. Și la fel în weekenduri, pentru a vă putea relaxa cu adevărat.

A fi ocupați făcând, dar fără planificare

A fi ocupați, dar a nu vă dedica timp pentru a gândi și pentru planificare, vă poate face să vă simțiți dezorganizați și lipsiți de control, urcându-vă nivelurile de stres spre punctul de fierbere.

Plan de acțiune: programați cel puțin 5-10 minute zilnic pentru a vă OPRI, a GÂNDI, a PLANIFICA și apoi a EXECUTA. Atunci când vă simțiți depășiți, puneți-vă întrebarea: „Care este cea mai bună utilizare pe care o pot da timpului meu acum?”

A nu lăsa timp pentru exercițiile fizice

Exercițiile fizice oxigenează creierul și vă ajută să gândiți mai clar și mai creativ. Nelăsând timp pentru exerciții vă drenează creierul de forță și energie.

Plan de acțiune: respirați adânc. Faceți exerciții. Respirați adânc din nou. Întindeți-vă. Faceți o plimbare rapidă. Programați-vă un pic de timp în fiecare zi pentru exerciții și lăsați-vă închis telefonul mobil, pentru a evita întreruperile.

A lucra contra nivelului vostru natural de energie

De ce? Pentru că dacă nu profitați de momentul vostru de maximă energie, irosiți timp și energie.

Plan de acțiune: dacă sunteți o persoană matinală, acela este momentul dumneavoastră energetic de vârf. Dacă nu sunteți matinali, acel moment poate fi în cursul după-amiezii sau seara. Realizați activitățile care necesită o concentrare maximă în perioada voastră energetică de vârf, când debordați de energie. Și faceți sarcinile care necesită mai puțină energie în restul timpului.

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Cum să demascați un impostor și să decriptați o candidatură

Când se apelează la un manager de tranziție?

Tehnici simple pentru a vă face treaba în mai puțin timp

Angajații buni fac greșeli, iar liderii adevărați le permit să o facă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *