Blog

Blog
8 lucruri pentru care oamenii de succes nu pierd timpul

Comments (0) - Uncategorized

8 lucruri pentru care oamenii de succes nu pierd timpul

Ca mentor, oamenii vin la mine adesea atunci când se simt striviți, stresați și atunci când simt că nu-și ating obiectivele, lucrurile pe care și le doresc cel mai mult în viață. Se simt blocați. Sunt într-un punct în care nu știu ce să facă.

Una dintre primele chestii care trebuie făcute este identificarea lucrurilor cu care își pierd timpul, a ceea ce stă în calea succesului lor, ceea ce-i împiedică să meargă înainte, spre ceea ce-și doresc să realizeze.

Eu consider că fiecare dintre noi ajungem să fim implicați în activități care nu contribuie la succesul sau fericirea noastră. Și mie mi s-a întâmplat, dar am făcut schimbările necesare și am învățat cum să prețuiesc fiecare secundă a zilei, că nu există timp care să poată fi pierdut cu activități care nu mă ajută să cresc, eu sau afacerea de care mă ocup.

Cu toții căutăm succesul în viață, dar uneori irosim timpul cu activități care ne țin pe loc, împiedicându-ne să ne atingem întregul potențial. Și, adesea, nici nu observăm aceste lucruri până când altcineva nu ne atrage atenția asupra lor.

Este important să analizăm cum ne petrecem zilele, oră după oră, și să căutăm în mod regulat moduri în care să muncim mai inteligent, căi de a elimina pierderile de timp. De aceea vă voi prezenta opt lucruri cu care oamenii productivi, de succes, nu-și irosesc timpul (și nici voi n-ar trebui s-o faceți).

Nu sunt absorbiți de mediile sociale

A fi pe social media – a verifica notificări pe Facebook, a te uita la pozele de pe Instagram, a citi noutăți pe Twitter, orice altă activitate – face parte din viața de zi cu zi. Dar dacă nu cotrolați cât timp petreceți cu aceste activități, orele vor zbura și nu ați realizat nimic din ceea ce v-ați propus să faceți.

Așa că, fie vă fixați un timp limită și setați o alarmă pentru momentele în care vreți să-l minimizați, să închideți appul sau continuați numai după ce ați completat proiectele necesare și folosiți social media ca o recompensă.

Nu pleacă la drum în fiecare zi fără un plan

Oamenii de succes au un plan, unul concentrat ca o rază laser cu lucruri pe care vor să le realizeze într-o anumită zi. Ei cred în lucrurile scrise, dar numai cele două, trei priorități de top care trebuie realizate în acea zi, nu o listă cât o zi de post.

Scrieți-vă prioritățile principale și spargeți sarcinile mai complexe în pași mai rezonabili și vă veți vedea dorind să le duceți la bun sfârșit și să le tăiați de pe listă.

Nu sunt absorbiți de activități care te seacă din punct de vedere emoțional

Dacă vreți să pășiți cu adevărat într-o viață de succes, trebuie să vă concentrați pe lucruri care vă alimentează în mod pozitiv viața. Oamenii productivi nu pierd timp cu lucruri care-i secătuiesc din punct de vedere emoțional. Înainte de a vă angaja la anumite activități în program, asigurați-vă că acestea vă adaugă lucruri pozitive în viață. Dacă nu credeți asta, atunci gândiți-vă cum le puteți refuza. Și de asemenea nu vă simțiți obligați să dați un răspuns chiar atunci când vi se cere să faceți ceva. Gândiți-vă înainte de a spune da și trebuie să știți că este în regulă să refuzați anumite lucruri.

Nu-și fac griji cu ceea ce nu pot controla

Oamenii de succes realizează că îngrijorările nu duc nicăieri, mai ales dacă nu pot influența cu nimic o anumită situație. Așa că întoarceți-vă gândurile spre activități bazate pe acțiune. Concentrați-vă pe lucrurile pe care le puteți face.

Nu se asociază cu oameni negativi

Se spune că suntem media celor cinci oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Așa că dacă vreți să fiți cei mai buni, înconjurați-vă cu cei mai buni.

Fiți siguri că eliminați energiile negative, toxice din jurul vostru. Dacă vreți să vă înălțați în viață, aveți nevoie să aruncați tot balastul negativ.

Nu rămân ancorați în greșelile din trecut

Și oamenii de succes fac greșeli. Oricine face greșeli. Cheia succesului în viață este să nu faci de două ori aceeași greșeală, învățând și crescând din greșeli, devenind o persoană mai bună datorită lor.

Așa că, atunci când faceți o greșeală, intrați într-o stare de spirit care vă spune că greșeala a fost făcută și nu vă puteți întoarce în trecut. Concentrați-vă pe ceea ce ați învățat și proiectați o strategie pozitivă pentru a trece mai departe.

Nu se concentrează pe ceea ce fac alții

Este important să vă inspirați din ce fac alți oameni de succes, dar atunci când vă comparați în mod constant cu persoana de alături și sunteți împinși în jos este momentul să vă schimbați abordarea.

Fiți inspirați de alții, dar concentrați-vă mintea doar pe competiția cu cea mai importantă persoană: voi înșivă.

Nu se pun pe ei la coada listei de priorități

Cu toții trecem prin perioade în care ne lipsește somnul sau exercițiul pentru că trebuie să lucrăm la proiecte mari. Dar pentru succesul pe termen lung și pentru fericire, trebuie să vă puneți în prim planul listei de priorități.

Câteva moduri în care puteți face asta este să porniți la drum în fiecare zi făcând ceva ce vă place să faceți: o activitate fizică, mediație, scriind în jurnal sau citind din cartea favorită. Acest lucru va lucra în favoarea voastră, pentru că atunci când îți începi ziua cu ceva care-ți place, te simți fericit, concentrat și puternic pentru restul zilei.

Sunt lucruri pe această listă care reprezintă factori de irosire a timpului pentru voi? Eliminați-le pentru a putea păși mai bine în viață.

Alte articole interesante:

Sfaturi senzaționale pentru CV-uri suculente

Despre schimbare în managementul schimbării

Citate din Winston Churchill

Ce vă învață vacanțele despre jobul dumneavoastră

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *