Blog

Blog
Trăind o viață de lider

Comments (0) - Uncategorized

Trăind o viață de lider

Sunteți un lider?

Este o întrebare dificilă pentru majoritatea oamenilor. Cu atâtea organizații care se târăsc și altele care se scufundă în jurul nostru, cei pe care-i vedeam ca lideri „tradiționali” par să sufere o implozie împreună cu organizațiile care se aflau „pe vârf”. În plus pe lângă această întrebare pe care trebuie să v-o puneți singuri, dacă sunteți lideri, v-ați mai putea întreba dacă chiar vreți să fiți.

Pentru oamenii care tânjesc să-și trăiască viața în mod diferit, există o oportunitate în incertitudine. Leadershipul nu se referă la realizările voastre particulare când vă aflați într-un rol sau pe o anumită poziție. Leadershipul se referă mai mult la modul în care alegeți să vă conduceți viața. Ca lideri vă trăiți viața cu intenție, convinși în privința a ceea ce sunteți și vă canalizați pasiunile pentru a vă aduce o contribuție sustenabilă și plină de sens. Atunci când faceți această alegere de leadership, viață capătă un înțeles nou pentru că nu mai sunteți victima circumstanțelor, ci mai curând deveniți dirijorul simfoniei propriei voastre vieți.

Faceți această alegere către leadership? Și atunci v-ați identificat talentele și punctele forte? Care vă este pasiunea vieții? Ați identificat ce schimbare vreți să vedeți în lume? Aveți un plan pentru a vă pune în mișcare talentele, punctele forte și pasiunea în fiecare zi?

Vă puteți comunica pasiunea și planul cuiva în maxim 30 de secunde? Faceți parte din echipe sau grupuri care vă împărtășesc interesele și viziunea? Creați o schimbare pozitivă în lumea reală pentru voi și pentru ceilalți?

Cred cu tărie că fiecare are potențialul de a fi lider. Exersându-și abilitatea de a face alegerea de leadership, puteți ajunge la ceea ce vă doriți cel mai mult: fericire, succes, satisfacție și conectarea cu familia, prietenii, colegii de muncă și comunitatea.

Dacă nu sunteți capabili să spuneți un „da” răspicat la toate întrebările de mai sus, atunci vă încurajez să vă dedicați ceva timp pentru zonele de creștere și angajament într-un proces de dezvoltare personală.

Recompensele alegerii clare a leadershipului includ:

  • A vă simți mai bine în pielea voastră pentru că îmbrățișați talentele unice pe care le aduceți lumii;
  • Comunicarea cu încredere și claritate cu ceilalți;
  • Crearea de oportunități pentru voi de a vă pune leadershipul în practică;
  • Dezvoltarea unor echipe reale și a unor relații pe baza a ceea ce contează cel mai mult pentru voi;
  • Satisfacția de a face ceea ce vă place în fiecare zi;
  • Atingerea unor noi niveluri de succes datorită potențialului neîngrădit de leadership.

Și pentru că privirea de ansamblu asupra vieții și leadershipului ne maturizează, reclamăm puterea asupra vieților noastre de la „liderii” politici, de business, de media și de la ceilalți, care am fost învățați că dețin controlul. Poate că motivul datorită căruia atât de multe dintre sistemele noastre eșuează este convingerea că acești „lideri” au ceva ce noi, ceilalți, nu avem, dar, de fapt, cu toții avem ceva de o valoare inestimabilă de oferit: pe noi.

Alte articole:

Paradoxul lui Stockdale

Managerul – un reductor al prostiilor

Un studiu care ne arată ce știu și ce fac directorii importanți

Gestionați-vă propria imagine cu ajutorul ferestrei lui Johari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *