Blog

Blog
Aspectul angajaților – evitați cele 7 păcate capitale

Comments (0) - Uncategorized

Aspectul angajaților – evitați cele 7 păcate capitale

Intrați în clanul inițiaților. Nu mai păcătuiți și respectați canoanele eleganței!

Cămașă și haină

Nu se poartă niciodată o cămașă cu mâneci scurte sub o haină! Motivul principal? Manșeta cămășii trebuie să depășească puțin mâneca hainei, cu unu până la trei centimetri. Un alt motiv, cămașa cu mânecă scurtă este rezervată stilului casual, fără vestă și fără cravată. Ea se poartă vara cu un pantalon de bumbac. Cu o cravată, alegeți gulerul clasic pentru un nod simplu sau gulerul italian (mai larg) pentru un nod dublu. Nu se desface niciodată ultimul nasture de la cămașă (cel de sus) ori, în acest caz, se renunță la cravată. E urât să purtați o cravată pe un guler desfăcut. O cămașă cu guler american, cu niște nasturi mai mici pe guler, se poate purta deschisă, fără cravată. Optați de asemenea pentru un ac de crevată! E un accesoriu care a revenit la modă.

Culori care ucid

Boicotați culorile somon, lila, galben și altele pastelate. La fel pentru imprimeuri, carouri, fără a mai vorbi de flori. Singurul motiv autorizat este cel regulat, pe fond alb sau bleu, de tip dungi fine. Două culori se impun, alb și bleu pal. Debarasați-vă de cămășile cu guler înalt, pentru că nu sunteți Karl Lagerfeld. Nu oricine poate fi un dandy. Iar maieul, uitați-l pur și simplu. Birourile sunt încălzite, iar haina sau paltonul vă protejează pe drum.

Costum orgolios și șosete stridente

Costumul care strălucește, din fericire, e demodat. Dacă ați sucombat după această modă, debarasați-vă de el fără niciun regret și regăsiți eleganța unui super 100 mat și suplu. Și acum câteva reguli pentru șosete, ca să nu rănească nici ele privirile: urcă destul de sus, sub genunchi, sunt întinse, uni, de o culoare asortată cu pantalonul sau vie, pentru o tușă personalizată, și întotdeauna în stare bună. Pentru cumpărarea lor, acordați-le aceeași atenție ca și costumului.

Geantă publicitară, bună de aruncat

Recuperată de la un stand, din cadrul unei expoziții profesionale, practică pentru a aduna numeroasele fliere, aruncați-o de îndată ce ați golit-o pentru a nu mai fi tentați să o utilizați. În primul rând sunt de calitate proastă și asta se vede. Apoi, este convenabil să fiți plătiți pentru a face publicitate, dar n-am auzit pe nimeni că a luat vreun ban pentru plimbatul acestor sacoșe triste. Oferiți-vă o geantă adecvată, frumoasă și rezistentă.

Parka sau canadiană la costum…

Nu confundați stilurile. Singurul pardesiu care este convenabil la costum este cel clasic. Alegeți-le bleumarin, gri sau negre, de o lungime potrivită. Preferați nasturii aliniați, care permit să fie ținut descheiat, evitând aspectul neglijent a două rânduri de nasturi neînchise. Un trenci poate fi și el convenabil, aducând o notă mai decontractată.

Încălțămintea

Cu un costum, indubitabil, pantofi de piele negri sau maro. Iarna, o pereche de ghete elegante merg. Evitați în mod imperativ mocasinii și mai ales „vapoarele”. Acest tip de pantofi trebuie rezervați pentru o utilizare casual și sunt purtați adesea pe piciorul gol (adică fără șosete).

Părul

Puteți purta barbă, dar este un angajament permanent de a o tăia, de a-i da un contur, de a o îngriji. Fiți ordonați sau renunțați! Părul scurt, cu tunsoarea impecabilă, mai scurt în părți și cu ceafa îngrijită. Dacă aveți un păr dezordonat, domesticiți-l! Cea mai bună aparență vestimentară este anihilată de părul care trece peste gulerul cămășii. Bărbierii revin la modă (am văzut o mulțime de Barber Shop-uri prin oraș, răsărite parcă peste noapte) și există chiar magazine de cosmetică masculină. Vor avea grijă de voi dacă-i lăsați și vă acordați o pauză în viața voastră profesională trepidantă…

Articole complementare:

Ce nu trebuie să-i spuneți niciodată patronului

Erorile pe care antreprenorii le-ar putea evita

Întrebări care dau forma oricărui program de schimbare

Cum îi spuneți la revedere șefului dumneavoastră când v-ați găsit un alt job

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *