Blog

Blog
Întrebare pentru interviu – Care sunt hobbyurile dumneavoastră?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu – Care sunt hobbyurile dumneavoastră?

Atunci cînd un recrutor vă întreabă despre hobbyuri, răspunsul pe care i-l veți da îi va furniza o imagine asupra priorităților voastre în viață, într-un anume fel. Scopul mai larg al acestei întrebări, totuși, este de a verifica modul în care veți reacționa în circumstanțe neașteptate.

Intervievatorii pun adesea întrebări care par să iasă din context pentru a vă evalua abilitatea de a gândi rapid atunci când situația ia o turnură neașteptată. Ca și în cazul unei întrebări mai obișnuite, sinceritatea și încrederea sunt biletele voastre către succes.

Puncte de evidențiat

Răspunsul vostru trebuie să fie cinstit, ținând cont de activitățile care sunt mai puțin potrivite pentru o discuție cu colegii sau cunoștințele profesionale:

  • Luați-o ca pe un progres – tratați-o ca pe orice altă întrebare pe care v-ați aștepta să o auziți într-un interviu;
  • Simțiți-vă confortabil. Vorbiți până la urmă despre lucruri pe care vă place să le faceți, așa că vorbiți ca și cum ar fi o conversație obișnuită;
  • Menționarea unor hobbyuri care sunt apropiate de munca voastră poate fi de ajutor;
  • Păstrați-vă în domeniul profesional. Concentrați-vă asupra tipurilor de hobbyuri despre care este potrivit să vorbiți dacă ați fi angajatul lor. Distrați-vă un pic și arătați-le un pic de personalitate cu acest tip de întrebări pentru a vă etala încrederea.

Greșeli pe care trebuie să le evitați

În mod natural, trebuie să fiți siguri că filtrele sunt la locul lor atunci când vorbiți despre viața personală. Fiți deschiși, dar aveți grijă de următoarele puncte:

  • A spune unui intervievator că nu aveți hobbyuri poate să dea impresia că nu vreți să vorbiți despre viața personală. Vorbiți despre familie, animale de companie, comunitate, activități de timp liber, etc. Dar în niciun caz nu refuzați să răspundeți;
  • Evitați să discutați despre hobbyuri care v-a prezenta negetiv sau într-o lumină iresponsabilă;
  • Nu vă prindeți singur în capcană încercând să vă legați răspunsul de muncă – fiți cinstiți și arătați ceva despre voi;
  • A vă arăta descumpăniți sau încurcați de întrebare nu este bine. Așteptați-vă la lucruri neașteptate în timpul unui interviu de recrutare. Nu este nevoie să le dați biografia completă, ci destul pentru a arăta recrutorului că sunteți persoane reale și că sunteți confortabili când trebuie să gândiți rapid.

Exemplu de răspuns

Chiar dacă răspunsul va fi dictat de hobbyurile voastre reale, acest exemplu prezintă o abordare acceptabilă:

„Munca și familia îmi ocupă mult timp, dar în weekenduri ne place să ieșim și să ne bucurăm de natură. Ne luăm copiii în camping cel puțin de două ori pe an și încercăm să ieșim din oraș sau măcar în parc în fiecare weekend. Este o bună modalitate să ne revigorăm și să ne resetăm înaintea unei noi săptămâni.”

Acest răspuns menține lumina pe muncă și alte obligații în timp ce oferă un răspuns cinstit și profund la întrebare.

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Formarea, accelerarea şi maturizarea echipelor

Stăpânirea artei de a spune lucruri bune despre dumneavoastră fără a părea lăudăros

De ce femeile sunt manageri mai buni decât bărbații

Interviul comportamental: elementele cheie pentru a convinge recrutorul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *