Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Un psiholog spune că oamenii vă judecă după 2 criterii la prima întâlnire

Oamenii vă măsoară în câteva secunde, dar ce evaluează ei de fapt?

Profesorul Amy Cuddy de la Harvard Business School a studiat primele impresii timp de peste 15 ani împreună cu psihologii Susan Fiske și Peter Glick și a descoperit câteva șabloane în aceste interacțiuni.

În cartea ei „Presence”, Cuddy spune că oamenii răspund rapid la două întrebări atunci când vă întâlnesc prima oară:

  • Pot avea încredere în această persoană?
  • Pot respecta această persoană?

Psihologii se referă la aceste dimensiuni ca la căldură și competență, iar ideal ar fi să le aveți pe amândouă.

Interesant este că Cuddy spune că majoritatea oamenilor, mai ales într-un context profesional, crede că cel mai important factor este competența. În definitiv, ei vor să dovedească că sunt suficient de inteligenți și talentați pentru a se ocupa de afacerea dumneavoastră.

Dar de fapt căldura, ori onestitatea, este cel mai important factor prin care sunteți evaluat. „Dintr-o perspectivă revoluționară”, spune Cuddy, „este mult mai important pentru supraviețuirea dumneavoastră să știți dacă o persoană vă merită încrederea.” Și are sens dacă ne gândim că în preistorie era mai important să-ți dai seama dacă aproapele tău are de gând să te ucidă și să-ți fure tot ce ai, decât dacă era destul de competent ca să facă focul.

Chiar dacă competența este ridicată în rang, Cuddy spune că ea este evaluată doar după ce încrederea a fost stabilită. Iar a vă concentra prea mult pe expunerea punctelor forte poate conduce la ratare.

De exemplu, cei care urmează un MBA sunt adesea atât de concentrați pe a părea inteligenți și competenți încât pot rata anumite evenimente sociale, nu cer ajutor și apar în general ca fiind inabordabili. Toate aceste super-vedete sunt trezite brusc și aduse la realitate atunci când nu primesc oferte de joburi pentru că nimeni nu ajunge să-i cunoască și să aibă încredere în ei ca oameni.

Dacă cineva pe care încerci să-l influențezi nu are încredere în tine, nu poți ajunge prea departe. De fapt poți chiar trezi suspiciuni, pentru că poți apărea ca fiind un manipulator. O persoană caldă, de încredere, care este în același timp puternică, trezește admirația. Dar numai după ce ați stabilit o legătură de încredere, forța devine un dar în loc să fie o amenințare!

Alte articole complementare:

Lecții despre schimbare

Cum să câștigați respectul celorlalți

Cum îi incitați pe colaboratori să vă urmeze

Să ne concentrăm pe 4 zone atunci când conducem schimbarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *