Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

7 lucruri simple despre creativitate, inovație și schimbare

Este un lucru obișnuit să auziți aceste cuvinte în viața profesională de astăzi: schimbare, creativitate și inovație.

Și așa cum a spus Azim Premji, „Atunci când rata schimbării în exterior o depășește pe cea din interior, fiți siguri că sfârșitul este aproape”. Deci nu este nimic greșit în faptul că oamenii vorbesc despre aceste concepte cruciale în jungla afacerilor de azi, aflată într-o schimbare rapidă. Totuși există unele confuzii vitale între elementele de bază ale acestor concepte la majoritatea celor care vorbesc despre ele.

Toate sunt procese

Nu sunt evenimente, ci toate sunt procese. Deci managementul lor nu necesită competențe magice pentru a le aborda. Condiția prealabilă esențială constă în expunerea unui management de proces concentrat, împreună cu un leadership vizionar într-un amestec optim

Definițiile trebuie simplificate

În loc să le măriți complexitatea, nu e prea greu să păstrați definițiile fiecăruia simple și ușor de înțeles.

  • Schimbarea este procesul de trecere de la starea curentă la o stare viitoare dorită;
  • Creativitatea este procesul aducerii unor idei noi out-of-the-box;
  • Inovația este procesul transformării efective a acestor idei în produse, servicii sau procese finite.

Ele nu se pot înlocui între ele

Așa cum se poate vedea și din definiții, ele sunt concepte diferite, dar acționează într-o manieră complementară. Utilizarea unuia în locul altuia este o greșeală crucială, care trebuie evitată.

Mixul de Leadership și Management diferă pentru fiecare dintre ele

Este o greșeală imensă subestimarea rolului unui management eficient față de leadership în multe dintre cazuri. Schimbarea are mai multă nevoie de leadership decât inovația. Pe de altă parte inovația necesită mai mult management decât creativitatea. Acest amestec afectează de asemenea latura umană, ca factor al succesului ori eșecului în inițiativele legate de schimbare.

Ele nu se întâmplă simultan

O organizație nu se poate schimba în întregul ei numai prin creativitate și inovație. Fiecare dintre ele are specificități intra-dinamice, cum ar fi rezistența la schimbare, nevoia unor unor dimensiuni temporale diferite, dar interconectate unele cu altele pe o bază ordonată și ciclică.

Care dintre ele apare prima?

Creativitatea și inovația sunt surse efective ale schimbării. Ideile creative pot fi numite inovative dacă și numai dacă devin produse, servicii și procese finite marketabile și vandabile. Deci inovația urmează creativității într-o organizație, care le dezvăluie pe amândouă, dar aliniindu-le la cultura organizațională.

Există multe cărți și articole scrise despre fiecare dintre aceste subiecte pentru că sunt multe amănunte și un necesar de competențe pentru a le gestiona pe fiecare. Totuși, mulți oameni de afaceri sunt încă confuzi referitor la elementele de bază enumerate mai sus, care îi pot ajuta ca un scurt reminder.

Alte articole complementare recomandate:

Tehnici simple pentru a vă face treaba în mai puțin timp

Când se apelează la un manager de tranziție?

Dezvoltarea unui portofoliu în leadership

Despre poezie şi management

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *