Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Cum întoarceți în favoarea dumneavoastră un interviu de recrutare care merge prost?

Vi se poate întâmpla să vă aflați într-un interviu de recrutare în situația dezagreabilă de a simți că pierdeți controlul și că se îndreaptă într-o direcție greșită. Faptul că vă aflați în fața unui recrutor vă poate destabiliza pentru moment, dar trebuie să vă reveniți rapid și să întoarceți situația în favoarea dumneavoastră. Printre situațiile cel mai des întâlnite, iată trei cazuri destabilizante și soluțiile din care vă puteți inspira.

Recrutorul distrat nu se arată interesat

Această situație poate fi explicată prin mai multe motive. Poate că este grăbit, nu este organizat, a avut o ședință stresantă înaintea inerviului cu dumneavoastră, sau pur și simplu îi este teamă de concluziile pe care va trebui să le tragă împreună cu patronul după interviu. Sau pur și simplu este una dintre zilele în care n-are boii acasă! În orice caz, dumneavoastră trebuie să preluați controlul întrevederii. Puteți face câteva remarci asupra experienței și a atuurilor candidaturii dumneavoastră, iar dacă nu este suficient să recentrați discuția asupra candidaturii dumneavoastră, soluția care vă poate salva este să întrebați politicos dacă este posibil să replanificați întâlnirea pentru o altă dată, într-un moment mai bun pentru a fi ascultat și a vi se vorbi despre post. Nu aveți nimic de pierdut, decât cel mult un interviu deja ratat, iar dacă ați avut dreptate, recrutorul poate aprecia înțelegerea și adaptabilitatea dumneavoastră.

Nu știți să răspundeți la o întrebare

Acest lucru se poate întâmpla oricui. În definitiv nu sunteți atotștiutor. Într-o asemenea situație, care vă poate face nervos, este normal, aveți interesul să zâmbiți și să vă recunoașteți ignoranța. Majoritatea recrutorilor vor reacționa bine. Puteți lansa niște piste de cercetare pentru a găsi răspunsul sau să puneți întrebări pentru a înțelege mai bine. Dar dacă nu aveți nicio idee, în orice caz nu vă prefaceți. Faceți o paralelă cu experiența dumneavoastră și dezvoltați metoda pe care o veți utiliza pentru a găsi soluția. Puteți marca niște puncte demonstrând cel puțin capacitatea de a rezolva o difiultate și modul în care vă descurcați într-o situație delicată.

Recrutorul pare contra candidaturii dumneavoastră

Recrutorul vă poate spune de la început cum a evaluat candidatura dumneavoastră, punctele ei slabe, competențele care vă lipsesc, sau dezacordul său referitor la o idee pe care ați emis-o. Sau simțiți în mod confuz o atitudine de respingere față de dumneavoastră, poate chiar o ușoară agresivitate. Dar poate că este doar o impresie și vă înșelați. Anumiți recrutori pot folosi acest tip de comportament pentru a vă pune la încercare. Nu încercați să ghiciți și optați pentru o abordare directă pentru a vă asigura. Întrebați-l dacă este preocupat în mod special de ceva ce ați spus. Adesea este vorba de o problemă simplă de comunicare pe care o puteți soluționa, iar dacă nu o faceți în timpul interviului, după aceea va fi prea târziu. Puteți încerca o ultimă șansă întrebându-l de ce nu vă consideră candidatul ideal pe care-l caută. Răspunsul vă poate uneori surprinde și puteți învăța anumite lucruri, dar în orice caz, îi veți demonstra reactivitatea și inteligența dumneavoastră situațională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *