Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Cum să deveniți un profesionist al respectării termenelor

Anumite obiective vi se par atât de inaccesibile încât le considerați imposibil de atins. Și totuși, cu puțin efort, puteți deveni un profesionist fiabil, respectabil și respectat pentru că sunteți mereu punctual și vă îndepliniți angajamentele. Câteva sfaturi pentru a reuși.

Respectarea angajamentelor asumate

În realitate, în viața dumneavoastră, totul se întâmplă exact în aceeași manieră: o etapă odată. Ceea ce puteți face pentru a vă ameliora reputația profesională este să definiți și să respectați termenele. Este în același timp singurul mod de a le atinge. Termenele vă stresează pentru că știți că până și planurile cele mai bine concepute pot deveni chinuitoare. Și totuși cu un pic de organizare și de anticipare puteți deveni un profesionist al respectării termenelor. Câteva sfaturi pentru a reuși: fixați-vă obiectivele și urmăriți-vă progresul creându-vă un instrument de urmărire pe calculator. Ceea ce realizați în fiecare zi și chiar în fiecare oră este ușor de marcat. Când un membru al echipei este în întârziere, acest lucru se vede imediat și un coleg poate interveni pentru a-i da o mână de ajutor. Când un altul își realizează obiectivul, îl puteți sărbători împreună.

Existența unui plan B și a unui plan C

Surprizele, răsturnările de situație și impedimentele sunt inevitabile. Nu puteți ști când răsar, dar puteți spune cu certitudine că lucrurile nu se vor derula exact cum au fost prevăzute. Gândiți-vă la soluții alternative încă de la început. Dacă vă pregătiți opțiunile posibile, vă veți stresa mai puțin. Dacă vă îmbarcați într-un nou proiect, fiți vigilent și apelați la un mentor pentru a lucra cu el asupra punctelor care necesită toată atenția dumneavoastră sau asupra a ceea ce s-ar putea să nu se petreacă așa cum ați prevăzut, ca și asupra alternativelor pe care le puteți avea în vedere. Reflecțiile și sfaturile lui vă vor face să economisiți timp și bani.

Lăsarea unei marje

Trebuie să fiți realiști în privința rapidității cu care puteți îndeplini o sarcină. Făceți-vă o favoare și acordați-vă mai mult timp decât necesarul estimat, înainte de a fixa predările. Știți că lucrurile pot derapa, iar dacă nu sunteți sigur de timpul de care aveți nevoie, faceți apel la un profesionist în materie. Puteți fi tentat în ședințe sau în fața anumitor colaboratori să vă pretindeți Superman și să vă asumați angajamente la termene dificil de ținut. Dacă sunteți ocrotit de o marjă, vă veți putea ține promisiunile spre marea surpriză a colegilor.

Definiți așteptări explicite

Puteți avea idei departe de realitate și de principiile de fezabilitate. Stabiliți-vă împreună cu colegii așteptările într-o manieră clară. Ideal ar fi să o faceți în scris. Verificați în mod regulat dacă sunteți în fază, iar dacă sunt puse întrebări în ședințe faceți în așa fel încât să le cunoașteți dinainte pentru a vă putea pregăti și a vă ajusta planurile. Dacă trimiteți un e-mail, cereți o confirmare de recepție și de lectură. Dacă este nevoie, puneți mâna pe telefon, pentru a fi sigur. Aveți de asemenea nevoie și de ajutorul celorlalți pentru a vă atinge obiectivele.

A reacționa ca un lider

Când lucrurile o iau razna, păstrați-vă sângele rece. Veți mai avea și alte pățanii. Relativizați la maxim, știind că aceste obstacole și constrângeri fac parte din aventura profesională. Rămâneți realist, îndepărtați blamul care nu este niciodată bun și concentrați-vă eforturile pentru a vă menține moralul ridicat. Veți reveni în vârf, este normal, trebuie să o știți. Și veți fi din nou surprins, descumpănit și destabilizat de neprevăzut și de lucrurile imponderabile. Nu folosește la nimic să vă lăsați doborât. Dacă ați făcut o eroare, mergeți până la capăt și faceți totul pentru a minimiza consecințele. Eroarea este umană în definitiv, iar ceea ce vi se întâmplă nu este sfârșitul lumii. Cu cât mai repede înfruntați și corijați pagubele, cu atât mai repede vă veți elibera și veți fi capabil să treceți mai departe.

Alte articole recomandate:

Cum să aveți un mental de campion

Lider și gestionar

Balizaţi-vă drumul spre reuşită!

Da pentru delegare, dar cum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *