Blog

Blog
Mentalitatea reuşitei şi mentalul învingătorilor

Comments (1) - Uncategorized

Mentalitatea reuşitei şi mentalul învingătorilor

Succesul se află în mintea dumneavoastră. Dacă vreţi să vă acordaţi atuuri pentru a câştiga bani sau a reuşi în carieră, este imperativ să vă controlaţi modul de gândire. Dacă nu vă stăpâniţi emoţiile şi nu opriţi monologul interior care vă denigrează, nu veţi putea atinge niciodată potenţialul reuşitei. De fapt circumstanţele nu trebuie să vă dicteze emoţiile. Un plus de bani sau de bunuri materiale nu creează fericirea. Dumneavoastră da.

Alungaţi gândurile negative

Puteţi cădea pradă a numeroase gânduri negative care vă traversează fără să vă daţi seama. Citiţi lumea înconjurătoare cu emoţiile proprii şi, dacă nu vă simţiţi bine, vă gândiţi că ceea ce întreprindeţi va fi un rateu. Sau vă amintiţi numai lucrurile negative şi nu acordaţi nicio importanţă succeselor dumneavoastră. Cea mai bună carieră sau cel mai mare succes în afaceri începe prin autoameliorare, organizată prin procesul unei gândiri sănătoase care favorizează creativitatea şi stimulează acţiunea. Strategiile care urmează vă vor ajuta să întreţineţi o mentalitate propice pentru atingerea obiectivelor dumneavoastră, pentru mobilizarea competenţelor existente şi deprinderea unora pe care nu le aveţi încă.

Gândirea dumneavoastră decide cine sunteţi

Cu cât petreceţi mai mult timp pentru a vă face griji, cu atât vă agravaţi starea. În momentul în care aveţi un gând negativ, schimbaţi-l imediat cu unul pozitiv. Dacă vă gândiţi la eşec, inversaţi procesul şi gândiţi-vă la reuşită. Adesea nu reuşiţi să vă exploataţi întregul potenţial pentru că eşecurile vă îneacă în disperare şi pentru că aşteptaţi recompense în loc să vă urmăriţi în mod activ obiectivul. Gândirea vă inspiră acţiunile, iar acţiunea ucide neliniştea şi intraţi într-o spirală ascendentă.

Puneţi accent pe obiceiurile bune şi cultivaţi-le

Sunteţi singurul responsabil de obiceiurile dumneavoastră. În definitiv totul ţine de liberul dumneavoastră arbitru. De-a lungul carierei aţi dezvoltat practici productive şi destructive. Nenorocirea cu cele destructive este că sunt uşor de preluat, dar dificil de suportat. Cu vârsta ele se exacerbează şi devin insuportabile. La orice vârstă vă puteţi modifica metodele şi abordările. Pentru a surmonta obiceiurile proaste, este imperativ să faceţi un pas înapoi şi să analizaţi ansamblul acţiunilor dumneavoastră dintr-un punct de vedere neutru. Determinaţi care sunt acelea care vă împiedică să vă atingeţi obiectivele, încercaţi să înţelegeţi de ce le întreţineţi şi angajaţi-vă să le depăşiţi. De fiecare dată când rezistaţi tentaţiei de a repeta un obicei distrugător vă întăriţi determinarea.

Cultivarea unui mental de învingător necesită autoînţelegerea

Imaginea dumneavoastră, cea pe care o aveţi despre dumneavoastră însuşi, devine cheia propriei vieţi. Uneori, credinţele şi maniera în care vă vedeţi sunt complet false. Ego-ul dumneavoastră vă înşeală adesea gândind şi acţionând în moduri care nu sunt în interesul dumneavoastră. De exemplu, dacă modul dumneavoastră de gândire se opreşte la „Nu pot să obţin promoţia pe care mi-o doresc”, creaţi în mod inconştient condiţiile care corespund acestei idei. Începeţi mai întâi prin a stopa toate gândurile negative şi învăţaţi din trecut în loc să emiteţi judecăţi negative. El trebuie să vă fie o sursă de înţelepciune nu de autodistrugere. A vă cunoaşte, înseamnă să vă apreciaţi, să aveţi încredere în dumneavoastră ceea ce va induce încrederea celorlalţi.

Trebuie să vă apreciaţi mai mult decât vă apreciază ceilalţi

Nimeni nu vă pune la zid mai repede decât dumneavoastră înşivă. Pentru a reuşi trebuie să vă eliberaţi de ideile negative. Forţaţi-vă să vă placeţi în loc să vă preocupaţi să placeţi celorlalţi. Încetaţi să vă comparaţi, asumaţi-vă identitatea proprie, puneţi la locul lor circumstanţele propice unei cariere reuşite. Alegând un mod de gândire pozitiv, vă controlaţi viaţa, dar vă amelioraţi în acelaşi timp sănătatea mentală şi fizică, vă măriţi speranţa de viaţă, îndepărtaţi pe cât posibil depresiile şi disperarea şi vă îmbogăţiţi aptitudinile naturale de a vă crea relaţii. Tot atâtea atuuri imperative pentru a reuşi.

Alte articole recomandate:

Cum îi incitați pe colaboratori să vă urmeze

Cum să câștigați respectul celorlalți

Lecții despre schimbare

Dorie Clark despre brandingul personal

1 Comment

  • Liz E.

    6:08 PM, July 2015

    Modul în care gândim – și ne antrenăm să gândim – este într-adevăr un criteriu ce separă învingătorii de învinși.

    Ar fi interesantă o continuare cu modalități practice de implementare a acestor obiceiuri. Dacă e cazul, te-aș putea ajuta la un articol. Câteva idei (probabil nu sunt toate subiectul blogului):

    Alungaţi gândurile negative
    .Controlul minții – meditație

    Gândirea dumneavoastră decide cine sunteţi
    .Alegerea surselor de informare / Alimentarea cu ”hrană sănătoasă”
    .Auto-manipularea

    Acţiunea ucide neliniştea
    .Implementarea de obiceiuri/rutine (30 zile)
    .Urmărirea obiectivelor, motivație și time management

    Imaginea dumneavoastră, cea pe care o aveţi despre dumneavoastră însuşi, devine cheia propriei vieţi
    .Meditație – vizualizare

    Judecățile trebuie să vă fie o sursă de înţelepciune nu de autodistrugere
    .Cum să punem întrebări potrivite pentru concluzii bune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *