Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Nu încercaţi să fiţi altcineva

Dacă vreţi să reuşiţi, cel mai rău lucru pe care-l puteţi face este să încercaţi să vă transformaţi în ceea ce nu sunteţi. De fiecare dată când încercaţi să imitaţi comportamentul altcuiva sau să fiţi ceea ce credeţi că trebuie să fiţi, o luaţi pe un drum greşit. A fi dumneavoastră, cel adevărat, este cel mai sigur mijloc de reuşită.

Acest lucru nu funcţionează

Adevărata dumneavoastră personalitate, persoana care sunteţi şi ceea ce aţi făcut până în prezent, ajunge mult mai departe decât credeţi. Dincolo de ADN-ul unic legat de educaţia, emoţiile şi gândurile dumneavoastră, comportamentul dumneavoastră este dictat de tot ceea ce aţi acumulat. Şi în mod clar nu puteţi schimba ceea ce sunteţi.

Vă înşelaţi

În cel mai bun caz veţi fi fals, în cel mai rău veţi deveni psihopat. Acest lucru înseamnă că odată cu trecerea timpului, personajul pe care vi l-aţi construit cu grijă se va fisura sub presiunea realităţii. Cu cât veţi lupta mai mult, cu atât faliile vor creşte. Până la sfârşit, dumneavoastră sunteţi cel care pierdeţi, nemaiştiind cine sunteţi.

Riscaţi să vă pierdeţi personalitatea

Ceea ce vă face unic este suma totală a calităţilor şi experienţelor dumneavoastră. Ansamblul este mai mare decât suma părţilor. De aceea puteţi avea caracteristici atipice, care sunt mereu apreciate. Sunteţi asaltat de intervenţii asupra comportamentului, obiceiurilor şi practicilor dumneavoastră, pornind de la succesul celorlalţi. Vă contorsionaţi pentru a vă conforma normelor culturale. Trebuie să rezistaţi acestei presiuni şi să rămâneţi autentic pentru a reuşi, fiind dumneavoastră însuşi şi mai mult sau mai puţin opus tuturor convenţiilor despre managementul corect.

Cum să rămâneţi autentic

Dacă doriţi să vă placă ceilalţi cu orice preţ, veţi căuta multă vreme, vă veţi lansa într-o căutare permanentă a recunoaşterii, o cursă fără sfârşit. Opriţi-vă, nu puteţi place tuturor, să deveniţi o persoană diferită, sau în acest caz vă minţiţi singuri. Dacă nu vreţi să acceptaţi ceea ce sunteţi înseamnă că refuzaţi să vă confruntaţi cu dumneavoastră înşivă. A fi autentic înseamnă adesea să vă schimbaţi pentru a vă regăsi în comportamente care vă sunt profitabile şi nu din dorinţa altora.

Inspiraţi-vă de la alţii, dar nu-i copiaţi

Copiindu-i pe alţii veţi afla multe despre ei. Dacă vreţi să aveţi încredere în dumneavoastră, îl puteţi observa pe cel care reuşeşte într-un anumit domeniu şi să-i folosiţi experienţa pentru a vă găsi propria marcă. Atenţie, copiind riscaţi să vă pierdeţi, să nu învăţaţi cum să acţionaţi singur ci sub influenţa altuia. Inspiraţi-vă de la ceilalţi şi adaptaţi ceea ce vă place la ei pentru a rămâne şi a deveni cel care sunteţi.

Opriţi comparaţiile

Dacă veţi face comparaţii fără încetare nu veţi fi mulţumit niciodată pentru că veţi găsi întotdeauna persoane mai competente, mai performante sau mai inteligente. Comparaţia nu reprezintă raţiunea. În loc de comparaţie studiaţi modul de acţiune al altuia pentru reuşită. Dacă nu reuşiţi să faceţi ceea ce face el, înseamnă că, probabil, nu sunteţi făcut pentru asta. Aveţi ca fiecare dintre noi domenii de expertiză şi lipsuri.

Opriţi-vă din a vă judeca şi acordaţi-vă încredere

Vă judecaţi, ceea ce înseamnă o apreciere foarte subiectivă a valorii dumneavoastră, dar şi o culpabilizare în acelaşi timp. Vă întreţineţi o imagine a dumneavoastră care nu vă convine. Dacă această judecată survine în urma unei erori sau a unui eşec, aveţi dreptul să vă reproşaţi comportamentul, dar nu să trageţi concluzia că sunteţi nul. Încrederea este calea de neocolit pentru a deveni autentic. Pentru că nu aveţi încredere în dumneavoastră vreţi să deveniţi altcineva. Sunteţi bogat în calităţi, aţi reuşit deja în diferite domenii, sunteţi cu siguranţă dotat într-unul dintre ele. Puteţi fi fericit în ciuda a ceea ce gândiţi şi mai ales a ceea ce gândesc ceilalţi. Oricare ar fi calităţile dumneavoastră, uitaţi modelele pe care vi le sugerează media, inspiraţi-vă din ceea ce vă place, adaptaţi-le la gustul personalităţii dumneavoastră şi acţionaţi ca fiind cea mai bună versiune a dumneavoastră, nu replica altcuiva. Este cea mai bună şansă a dumneavoastră de reuşită.

Articole complementare recomandate:

Dacă nu-ți prioritizezi singur viața, altcineva o va face!

Resuscitarea artei de a pune întrebări

Puterea de a nu face nimic pentru a fi mai performant

Cum să dați stresului lovitura de grație

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *