Blog

Blog

Comments (2) - Uncategorized

Interviul de recrutare: cum să reușești în fața mai multor interlocutori

O întrevedere de grup este întotdeauna dificilă. Și totuși această practică nu are drept scop intimidarea dumneavoastră, ci să câștige timp făcându-vă să vă întâlniți cu persoanele susceptibile să interacționeze cu dumneavoastră în cadrul postului prevăzut și să culeagă impresiile lor. O echipă de intervievatori încearcă să afle mai multe despre dumneavoastră, nu să vă pună într-o poziție incomodă. Iată câteva sfaturi utile pentru păstrarea controlului procesului de recrutare și pentru a avea un comportament entuziast și profesional.

Dirijați-vă atenția către fiecare persoană

La începutul întrevederii întrebați cum se numește fiecare persoană, dacă nu v-au dat cărți de vizită, și priviți-i cu atenție cum se prezintă fiecare. Acest lucru sparge gheața și stabilește o relație cu fiecare dintre ei. Răspunzând la întrebări, evitați să priviți un singur interlocutor pentru că riscați să deteriorați ambianța. Din contră, destindeți-vă, zâmbiți și întoarceți-vă privirea către grup baleindu-l. Chiar dacă un singur membru vă pune o întrebare, priviți-i pe toți ceilalți atunci când răspundeți. Acest lucru vă permite să proiectați o imagine de încredere și stabilește o relație cu grupul.

Așteptați-vă să repetați multe lucruri

Atunci când răspundeți unuia dintre intervievatori, puteți aproape să pregătiți răspunsul pentru un altul care va cere lămuriri sau vă va pune aceeași întrebare mai târziu. Este normal, fiecare are propria sa capacitate de ascultare și fiecare participant poate avea nevoie de explicații mai ample. De altfel, fiecare membru al grupului de selecție sosește la interviu cu un program diferit: unul vă va interoga despre competențele tehnice sau analitice, altul va încerca să afle de ce ați stat așa de puțin la ultimul loc de muncă. Puteți fi condus la o repetare a informațiilor pe care le-ați furnizat în cadrul întrevederilor anterioare. Este perfect normal în cadrul unui proces de recrutare cu mai multe interviuri și este mai bine să evitați să vă arătați nerăbdător sau să spuneți că ați răspuns deja la această cerere.

Descoperiți pe cine trebuie să impresionați cel mai mult

În majoritatea întrevederilor, veți putea să vă dați seama repede cine vă este favorabil și cine nu și-a format încă o părere clară. Chiar dacă sunteți tentat să vă direcționați răspunsurile către interlocutorul care pare mai deschis, forțați-vă să vă adresați tuturor. Câștigarea aprobării celui care este cel mai susceptibil de a vă respinge arată că aveți capacitatea de a simți publicul și de a rezolva pe loc o problemă. Cele mai multe întreprinderi caută pe cineva care face față întrebărilor delicate, pune numeroase întrebări și rezolvă probleme spinoase. Dacă răspundeți bine unei întrebări care vă testează capacitatea de a răspunde imediat unei dificultăți, vă veți prezenta ca un profesionist imperturbabil care răspunde exigențelor de angajare. Intervievatorii se întâlnesc după un interviu și fac schimb de impresii. Dacă ați marcat un punct la un subiect expus de cel mai dificil, există o probabilitate crescută ca ceilalți să vă aprobe candidatura.

Articole complementare recomandate:

Când vă pierdeți slujba, vă păstrați valoarea profesională

Cum să impresionați pe oricine în mai puțin de 30 de secunde

Cum să anticipați și să dejucați întrebările unui recrutor

Cauze ale eșecului în căutarea unui loc de muncă pe care trebuie să le eliminați

Comments (2)

  • EverettLRussin

    2:08 AM, June 2015

    Hi every one, here every one is sharing these kinds of experience, thus it’s
    fastidious to read this web site, and I used to pay a
    quick visit this webpage all the time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *