Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

O strategie câștigătoare pentru afirmarea valorii dumneavoastră profesionale

Dincolo de evidenta necesitate economică, eforturile pe care le depuneți pentru atingerea obiectivelor dumneavoastră profesionale sunt adesea motivate de o nevoie de neoprit de a vă vedea confirmată valoarea. În caz contrar, absența acestei recunoașteri, cel mai adesea în cadrul organizațiilor din ignoranță sau neglijență, vă drenează în mod periculos energia aducându-vă într-o stare de frustrare. Pentru a vă ghida cariera la înălțimea aspirațiilor dumneavoastră, reflectați pentru câteva clipe la o strategie câștigătoare.

O mai bună înțelegere a nevoii dumneavoastră de recunoaștere

Cu cât aveți un sentiment mai puternic că nu sunteți iubit, cu atât este mai important să vă dovediți valoarea așa cum o arată într-un mod exacerbat parcursul celor mai mari vedete cu o copilărie îngrozitoare. Nevoia de a-și vedea valoarea confirmată devine în acest caz forța morală a succesului. Din nefericire, din motive de narcisism și de asumare a unor riscuri enorme, această strategie are cel mai adesea ca rezultat o moarte simbolică sau reală prematură. În proporții mai mici, ca pentru oameni obișnuiți, căutați în întreprindere reflexia importanței dumneavoastră. Problema este că mulți angajatori nu au înțeles că acolo se află levierul implicării durabile care păstrează umanitatea întreprinderii și o face să prospere. Dacă întreprinderea nu vă recunoaște mobilizarea, nu vă îndoiți de dumneavoastră ci găsiți mijloacele de a vă face recunoscută munca.

Identificarea indicatorilor obiectivi de recunoaștere

Regula este că proiectați ceea ce credeți despre dumneavoastră către cei din jur, iar celălalt va face astfel încât să se verifice. Adică, dacă în sinea dumneavoastră credeți că aveți puțină sau nu aveți suficientă valoare, veți adopta în mod inconștient un comportament care va arăta acest lucru interlocutorului, iar acesta va acționa în consecință. În acest caz schimbați-vă convingerile și spuneți-vă că în general incapabilii nu sunt în stare să-și pună întrebări asupra incapacității proprii. Pentru fiecare misiune încredințată stabiliți-vă o listă de indicatori obiectivi de satisfacție, care depind 100% de dumneavoastră, iar la sfârșit evaluați-vă scorul. Încet, încet, nivelul de încredere în forțele proprii va crește, iar sentimentul de valoare va ajunge pe culmi pentru că se va baza pe fapte concrete. Puteți de asemenea să utilizați aceste date în cadrul întrevederilor de evaluare anuală.

Definiți-vă soclul de valori personale

Necesitatea financiară, a cărei presiune este proprie fiecăruia, vă poate face să lucrați într-o organizație ale cărei valori sunt în contradicție cu ale dumneavoastră. Această lipsă de corespondență poate face să se prăbușească sentimentul propriei valori declanșând un sentiment de culpabilitate sau de neliniște. Este foarte important să vă definiți cele trei valori care nu sunt negociabile din punctul dumneavoastră de vedere, ca și nivelul lor minim de satisfacție. Acceptați de asemenea ideea, care totuși este toxică pe termen lung, de a evolua într-un mediu care nu satisface niciuna. A fi de acord cu valorile dumneavoastră este ceea ce vă dă energie și vă permite să faceți față în rest. Salariul, promoțiile, anumite forme de reverență sunt semne exterioare de recunoaștere care trebuie privilegiate pentru că aparțin dialecticii clasice a întreprinderii. Totuși, ființele umane în marea lor majoritate sunt sensibile de asemenea la forma cea mai umană care este recunoașterea prin cuvinte a muncii efectuate, a eforturilor consimțite, a rolului jucat în succesul unei operațiuni. În momentele de absență a comunicării, amintiți-vă că înțelepciunea populară spune că întotdeauna suntem cel mai bine serviți de noi înșine.

Articole complementare recomandate:

Cum incită un lider la autodepășire pentru atingerea unui obiectiv major

Cum evaluați brandul de angajator

Ce este atitudinea?

Regulile de bază ale angajaților de elită

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *