Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Întrebări pe care și le pun recrutorii în timpul interviului

Există cinci întrebări cheie la care se gândește orice recrutor în timpul interviului de recrutare, conform unui articol publicat pe site-ul Careerealism.com.

Cu toții știm că angajatorii sunt foarte sensibili și circumspecți atunci când recrutează pentru că procesul de recrutare al unui salariat poate avea un impact important asupra viitorului unei întreprinderi sau organizații. Iată de ce angajatorii încearcă să primească răspunsuri la întrebări cheie în timpul interviului de recrutare. Conform articolului publicat de Chris B. Roberts pe site-ul Careerealism.com, există 5 întrebări cheie la care orice recrutor așteaptă să obțină răspunsuri precise.

  1. Aveți chiar toate competențele necesare?

Una dintre preocupările majore ale unui recrutor este de a găsi talente perene bazate pe competențele și cunoștințele capabile de a susține concurența. Iată de ce trebuie să vă întrebați dacă chiar aveți calitățile necesare pentru a ocupă postul. Pentru un angajator care nu vrea să cheltuie bani în plus pentru formarea profesională a unui nou angajat, și datorită faptului că recrutarea a fost deja o investiție, capacitatea dumneavoastră de a vă dovedi competențele în raport cu postul este un punct crucial.

  1. Sunteți motivat?

Caracterul și temperamentul sunt foarte importante în decizia de a recruta pe cineva pentru că ele constituie fațetele candidatului care nu pot fi modificate. Chiar și în context profesional, angajatorii se interesează puternic despre calitățile personale ale candidatului cum ar fi integritatea, încrederea în sine, capacitatea de decizie, inteligența, competențele în materie de comunicare și motivația. Această ultimă calitate este percepută adesea ca o ultimă dovadă a faptului că un candidat este cel mai bun pentru un post. Lipsa motivației este prima cauză a insatisfacției la locul de muncă.

  1. Veți ști să vă integrați printre salariați?

Veți fi capabil să vă adaptați la valorile și comportamentele din întreprindere? De asemenea, capacitatea dumneavoastră de a fi un bun element în sânul unei echipe este esențială. Atunci când vă pregătiți pentru interviul de recrutare, amintiți-vă că orice angajator va analiza aptitudinea dumneavoastră de a vă integra în cultura întreprinderii în funcție de calitățile de sociabilitate de care păreți să dați dovadă.

  1. Sunteți ușor de manageriat?

Sunteți capabil să puneți în operă în mod natural instrucțiunile care vi se dau? Știți să comunicați deschis și cu tact? Este unul dintre elementele cheie pe care angajatorii vor să le verifice. În cadrul unui interviu de recrutare, trebuie să vă întrebați dacă veți fi ușor de supervizat sau dacă veți face tot ce veți putea pentru a ocoli cererile sau a pune în discuție autoritatea superiorului dumneavoastră ierarhic.

  1. Sunteți la prețul pieței?

Își poate oferi întrerpinderea un profesionist de talia dumneavoastră? Este de fapt una dintre procupările majore ale majorității angajatorilor: nu are niciun sens pentru ei să angajeze pe cineva care costă prea mult. Iată de ce trebuie să verificați dacă postul este compatibil cu evoluția dumneavoastră salarială și dacă avantajele conexe sunt în linie cu așteptările dumneavoastră.

Dacă vă veți gândi la întrebările pe care și le pun angajatorii veți avea mai multe șanse de reușită la întrevederea de angajare. Dacă aveți cele mai bune competențe și o experiență pertinentă, entuziasm, motivare și dacă pe deasupra mai sunteți și un bun om de echipă care se comportă bine cu managerul său, atunci sunteți probabil cea mai bună persoană pentru post.

Articole complementare recomandate:

Erorile cele mai curente în recrutare

Cum să vă dezmeticiți când ați scăpat lucrurile din mână

Resuscitarea artei de a pune întrebări

Imagine versus rezultate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *