Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Interviul de recrutare – cum să discuți despre un șef rău

Iată cum se poate aborda în cadrul unui interviu următoarea întrebare:

Cine a fost cel mai rău șef pe care l-ați avut?

De ce este pusă întrebarea: Conflictul cu managementul este un loc comun, iar recrutorul vrea să înțeleagă cum acționați într-o asemenea situație.

Strategie: Admiteți că ați avut dificultăți de lucru cu un manager și de ce. Explicați cum ați tratat situația și, bineînțeles, rezultatul.

Exemplu de răspuns: Ei bine, nu pot spune că am avut vreun șef cu adevărat rău pentru că este normal ca un șef să intre în conflict uneori cu subordonații. Dar într-adevăr a fost unul pe care l-am considerat cel mai rău atunci când am fost amândoi prinși pe picior greșit. La unul dintre primele mele posturi, după vreo doi ani, am fost repartizat în subordinea unui nou manager. Stilul său de conducere era foarte diferit de cel al managerului anterior și mi-a trebuit ceva timp pentru adaptare. Unul dintre manageri era foarte implicat, în timp ce celălalt era mai delegativ. Și fiecare dintre ei avea preferințe diferite pentru comunicare și raportare. După câteva probleme de comunicare, am solicitat o întâlnire pentru a clarifica lucrurile și a trece în revistă așteptările și preferințele sale. A fost foarte utilă și am sfârșit prin a colabora foarte bine după aceea.

Alte articole similare:

Interviul de recrutare – câteva motive ale eșecului

Interviul de recrutare – întrebări pentru care trebuie să fim pregătiți

În cadrul interviului de recrutare răspundeți cu seriozitate întrebărilor care vi se par inutile

Cum întoarceți în favoarea dumneavoastră un interviu de recrutare care merge prost?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *