Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Cinci întrebări pe care le pun la interviu candidații cu adevărat valoroși

De obicei, spre sfârșitul interviului, recrutorul spune: „Doriți să-mi puneți vreo întrebare?”. De cele mai multe ori este o pierdere de timp.

Majoritatea candidaților vor doar să facă o impresie bună punând, eventual, întrebări „deștepte”. Pentru ei ceea ce întreabă are mai multă importanță decât răspunsul.

Candidații valoroși pun întrebări ale căror răspunsuri îi interesează pentru că și ei evaluează recrutorul, compania și dacă vor cu adevărat să lucreze pentru ea.

Iată cinci întrebări pe care le pun candidații valoroși:

Ce vă așteptați să realizez în primele 60 până la 90 de zile?

Candidații valoroși vor să intre repede în pâine. Ei nu vor să petreacă săptămâni sau luni „cunoscând organizația”. Vor să aibă un impact imediat.

Care sunt punctele comune ale performerilor dumneavoastră de top?

Candidații valoroși vor să fie angajați pe termen lung. Fiecare organizație este diferită și la fel sunt calitățile importante ale performerilor din acele organizații.

Poate că performerii fac ore suplimentare. Poate creativitatea este mai importantă decât metodologia. Poate atragerea constantă a clienților noi este mai importantă decât construirea unei relații cu clienții pe termen lung.

Candidații valoroși vor să știe dacă se potrivesc, iar dacă se potrivesc vor să fie performeri de top.

Care sunt cele câteva lucruri care dau cu adevărat rezultat în compania dumneavoastră?

Angajații sunt o investiție și fiecare dintre ei trebuie să genereze un rezultat pozitiv față de salariu. Altfel de ce mai rămân pe statul de plată?

In cadrul fiecărui post anumite activități au un impact mai mare decât altele. Este nevoie ca resursele umane să umple golurile de personal, dar ceea ce trebuie să facă cu adevărat resursele umane este să găsească candidații potriviți pentru că asta se reflectă în rate de retenție mai mari, costuri mai mici de training și o productivitate globală superioară.

Candidații valoroși vor să știe ce face cu adevărat diferența. Ei știu că ajutând compania să aibă succes înseamnă că au și ei succes.

Ce fac angajații în timpul liber?

Angajații fericiți sunt cei cărora le place ce fac și le plac oamenii cu care lucrează.

Asta este o întrebare la care este greu să dai un răspuns. Cu excepția cazurilor companiilor foarte mici, tot ceea ce poate face cel care ia interviul este să spună niște generalități.

Candidații valoroși vor să-și cunoască șansele de integrare pentru că ei au, de obicei, alternative.

Care sunt planurile dumneavoastră referitoare la… ?

Fiecare afacere trebuie să facă față unor încercări majore: schimbări tehnologice, competitori noi pe piață, schimbarea tendințelor economice…

Deci chiar dacă un candidat poate considera compania dumneavoastră ca pe o piatră de moară, ei vor spera în continuare la creștere și avansare, iar dacă eventual vor pleca, vor dori să o facă atunci când vor dori și nu pentru că afacerea se închide.

Un candidat valoros nu vrea doar să știe ce gândește angajatorul ci și ceea ce plănuiește să facă și cum se potrivește cu aceste planuri.

Alte articole complementare:

Găsirea unui job după 40 de ani

De ce au uneori dificultăți de integrare cei cu potențial

Cum să rămâneți pozitivi atunci când v-ați pierdut jobul

Greșeli de corectat urgent în căutarea unui job

1 Comment

  • ora exacta

    6:43 PM, March 2015

    Interesante cuvinte ce trebuie stiute si distribuite si prietenilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *