Blog

Blog
Se pare că bărbații nu sunt prea fericiți atunci când soțiile lor primesc o mărire de salariu…

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Se pare că bărbații nu sunt prea fericiți atunci când soțiile lor primesc o mărire de salariu…

Ultimele rapoarte de pe piața internațională a muncii indică un regres în timpul pandemiei al reducerii diferențelor de salarii între bărbați și femei, după un progres în pași mici realizat în câteva decenii.

Totuși, un studiu nou sugerează că bărbații nu sunt foarte încântați de idea ca veniturile soțiilor lor să devină relativ egale cu ceea ce câștigă ei.

Cercetătorii britanici afirmă că bărbații sunt chiar nefericiți, în secret bineînțeles, dacă partenera lor de viață primește o mărire de salariu pentru că micșorează diferența de venituri dintre ei. Din contră, atunci când ei primesc o mărire și diferența crește se crează un „șoc psihologic” pozitiv.

Femeile nu au aceleași scăderi ale bunei dispoziții atunci când ele sunt cele care câștigă cei mai mulți bani în cuplu și partenerul lor primește o creștere de salariu.

Datele studiului indică faptul că bărbații care câștigă mai puțin decât soțiile sunt supărați pe viață în proporție de 18%, în timp ce doar 11% dintre cei care câștigă mai mult decât nevestele nutresc aceleași sentimente.

Un sociolog, care a participat la realizarea studiului, spune chiar că stereotipul legat de superioritatea tradițională a salariului bărbatului în cuplu ar putea „avea o influență mai mare decât ne-am fi așteptat”. Și adaugă că cercetările indică faptul că „bărbații par să aibă nevoie să câștige mai mulți bani în cadrul cuplului pentru a se simți bine în pielea lor” și că „nu există un sentiment similar în cazul femeilor, deci este un fenomen specific bărbătesc.”

Studiul a folosit date colectate în perioada 2009-2017 pentru care este impactul modificării diferenței de venituri în cadrul cuplului asupra bunăstării mentale în familie.

Și se pare că 50 de ani de progrese în privința egalității de sex s-au evaporat în doar câteva luni datorită pandemiei.

Chiar dacă șomajul a afectat ambele genuri, femeile, care sunt mai prezente în turism, retail și ospitalitate, și-au pierdut slujbele într-un ritm mai mare decât bărbații. Mamele au fost în mod special afectate, existând o prob abilitate cu 47% mai mare să-și piardă jobul în timpul perioadelor de izolare.

Cercetările au mai subliniat că multe femei, adesea tocmai pentru că aveau venituri mai mici, au fost partenerul care a fost forțat să-și reducă orele de muncă sau să renunțe pur și simplu la job pentru a se ocupa de îngrijirea copiilor și de casă în ultimele luni.

Voi ce spuneți? Câte dreptate are studiul?

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

De ce trebuie să vă înconjurați de oameni mai inteligenți decât voi

Planificarea crizei: este cu adevărat necesară?

Citate despre CV, căutarea de job-uri și recrutori

Cum să vă exploatați mai bine echipa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *