Blog

Blog
Bariere în calea succesului ca lider

Comments (0) - Uncategorized

Bariere în calea succesului ca lider

Ca lider sunteţi clasificat în funcţie de abilitatea de a livra rezultate. Livrarea continuă a rezultatelor poate fi dificilă şi fără niciun dubiu veţi întâlni multe obstacole. Unele dintre aceste bariere pot fi evidente, altele mai puţin. Deci care ar fi primele bariere în calea succesului oricărui lider?

  1. Lipsa unei viziuni clare

 Ca lider trebuie să fiţi capabil de o articulare clară a viziunii dumneavoastră şi apoi să o vindeţi celorlalţi. Acest lucru înseamnă definirea succesului pentru organizaţia, echipa sau funcţia dumneavoastră şi de ce acest lucru contează cu adevărat. Dacă nu aveţi o viziune clară va fi destul de greu să obţineţi ceva.

2. Lipsa încrederii

Degeaba aveţi o viziune clară şi sunteţi capabil să o explicaţi celorlalţi dacă nu credeţi cu adevărat că poate fi realizată. S-au dus de mult zilele când puteai să spui nişte vorbe frumoase şi să speri că nimeni nu va remarca îndoielile. Încrederea dumneavoastră este combustibilul care alimentează organizaţia, mai ales în perioadele dificile pline de provocări şi încercări.

3. Absenţa obiectivelor

Scopurile sau obiectivele fixează o destinaţie clară. Atunci când vă concentraţi pe obiective sunteţi în scaunul pilotului. Când sunteţi la cârmă vă concentraţi pe rezultate, iar când vă concentraţi pe rezultate obţineţi mai mult. Rezultatele furnizează reîmprospătarea forţelor şi motivarea pentru a dori alte rezultate, mai multe şi mai bune.

4. A vă culca pe lauri

Poate că vă este într-adevăr foarte bine în acest moment, dar a vă culca pe lauri este periculos. Ca lider trebuie să fiţi permanent proactiv, să anticipaţi nevoia de schimbare şi să fiţi cu câţiva paşi înainte de câte ori puteţi. Dacă vreţi să reuşiţi, nu ridicaţi piciorul de pe acceleraţie.

5. Frica

Oricine are temeri. Poate fi teama că ceva n-o să meargă, că cererea de fonduri va fi respinsă sau că marea transformare va eşua. La baza acestora este teama de eşec. Dacă vă este teamă că veţi eşua şi nu reuşiţi să o stăpâniţi, veţi înceta să vă asumaţi riscuri şi atunci când nu vă asumaţi riscuri nici nu obţineţi rezultate şi apare stagnarea.

Şi ţineţi minte ceea ce a spus Ambrose Redmoon: „Curajul nu este absenţa fricii, ci mai curând înţelegerea faptului altceva este mult mai important decât frica.” („Courage is not the absence of fear, but rather the judgement that something else is more important than fear.”)

Articole complementare:

Semnele îndepărtării de leadership

De ce este atât de mare rezistența angajaților la schimbare?

Secretele motivării

Cum să păstrezi un tempo potrivit ca lider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *