Cele mai citite articole politice din 2024 (1/2)
Renașterea nației și România educată
Am tot citit în ultimul timp despre apocalipsa care ne așteaptă la nivel național datorită îmbătrânirii populației și a scăderii natalității, dublate de exodul tineretului peste hotare. Poate că așa o fi, dar nici politrucii incompetenți care ne guvernează de 30 de ani nu au făcut nimic pentru a îndrepta lucrurile. Și poate și acesta este unul dintre motivele pentru care există așa mulți nostalgici ai perioadei comuniste.
Despre incompatibilități și lipsa mea de încredere în medici ca manageri
În 2019, pe la începutul lunii noiembrie, am avut un accident pietonal. Uitând că nu mai am douăzeci și ceva de ani am traversat în fugă Calea Victoriei la Athenée Palace, m-am împiedicat de bordura supradimensionată a autostrăzii urbane pentru biciclete și am plonjat, ca-n bancurile cu nebuni de pe vremuri, în bordura trotuarului, ca-n piscina fără apă… Am avut noroc și m-am ridicat imediat, conștient, cu ajutorul unor oameni care treceau pe acolo. Eram plin de sângele care îmi curgea pe nas, iar cineva a sunat la 112 și ambulanța a venit imediat și m-a dus la spitalul Universitar (căruia eu tot Municipal îi spun de obicei), unde director era încă de pe atunci foarte competentul doctor-manager pe care coaliția CiuCiu vrea (sau poate că nu vrea) să-l facă primarul Bucureștiului.
Suntem la aproape 35 de ani după schimbarea de regim din decembrie 1989 și cel mai lung tronson de autostradă pe care putem circula este cel de la București la Ovidiu, care are un pic peste 200 km. Se mai apropie de această distanță tronsonul B0ița-Holdea, iar când se va termina faimoasa zonă cu tunelele pentru urși, a cărei construcție a durat aproape cât construcția unui tunel feroviar pe sub Alpii elvețieni, vom putea să parcurgem, în sfârșit, aproape 600 km fără întrerupere.
Păcăleala noii legi a pensiilor
Eu m-am obișnuit demult cu păcălelile PSD-ului și nu mai pun botul la promisiunile lor. Să ne amintim de fantasticele creșteri salariale promise de Dragnea, care a mutat de fapt contribuțiile angajatorilor la angajați, umflând salariul brut, în timp ce netul creștea doar marginal prin reducerea impozitului de la 16 la 10%. Iar una dintre justificările doamnei LOV (fără e pentru că acronimul e de la Lia Olguța Vasilescu), pe atunci ministră a muncii, a fost creșterea pensiilor, pentru că până atunci nu s-ar fi luat în calcul contribuția angajatorilor. Un sâmbure de adevăr exista totuși în această explicație, pentru că partea angajatorilor nu era inclusă în salariul brut.
Concluziile alegerilor parlamentare
Partidele populiste și suveraniste sunt, de fapt, câștigătoarele alegerilor pentru că sunt singurele care au câștigat procente în parlament față de alegerile trecute. În rest, toate celelalte partide, cu excepția UDMR, care are un bazin electoral stabil, au pierdut.