Blog

Blog
Bretania – între cer și ocean

Comments (0) - Franta, Turism

Bretania – între cer și ocean

Bretania este cea mai vestică regiune a Franței continentale, ca un pinten înspre inima oceanului. Aici ești aproape permanent înconjurat din două părți de apă.

Este o regiune cu o istorie bogată și unde te poți rătăci pentru că, la un moment dat, dispar inscripțiile în franceză…

Aici poți să găsesti câmpuri întregi de menhire și dolmene, pietrele acelea uriașe pe care le purta Asterix în spate.

Eu vă propun să pornim pe malul oceanului, să ocolim peninsula, oprindu-ne mai întâi la Saint-Malo (portul corsarilor și al lui Jean Bart), la Paimpol (pentru a admira falezele superbe), la Ploumanac’h (unul dintre cele mai frumoase sate din Franța), la Perros-Guirec, Morlaix, Quimper, Lorient și Carnac. Este o călătorie de două-trei zile cu mașina, pentru a descoperi această regiune superbă, alipită complet la Franța abia în secolul 16 și unde se mai vorbește încă bretona și galeza.

Începem periplul la Saint-Malo, altă dată cuibul corsarilor bretoni. Aici putem admira portul, orașul vechi și marele acvariu. Apoi ne continuăm drumul spre Cap Fréhel, admirând falezele și frumusețea sălbatică a oceanului, și mai departe către Paimpol și Ploumanac’h. În acest sat vă propun o seară la cinci stele pe malul oceanului, la Hotel Castel Beau Site.

A doua zi putem continua de-a lungul coastei la Saint-Brieuc, Morlaix, Quimper, Lorient sau putem scurta drumul mergând direct spre Carnac. În toată Bretania veți întâlni aceste pietre megalitice, dar Carnac este echivalentul franțuzesc al Stonehedge.

Și înainte de a părăsi Bretania vă propun câteva plimbări prin pădurea Brocéliande, locul în care s-a născut legenda regelui Arthur. La Val-sans-Retour, Viviane ținea prizonieri soții infideli, iar Lancelot, cel crescut de zână, a înfruntat dragonii pentru a elibera acești prizonieri. În adâncul pădurii veți gasi fântâna Barenton, locul în care Merlin a întâlnit-o pe Viviane. Apa fântânii este carbogazoasă, dar bulele sunt magice și ajută fetele să-și găsească un soț. Iar pentru cei care visează încă la tinerețea pierdută, la doi pași se află și „La Fontaine de Juvence” (Fântâna Tinereții)… Luați o gură de apă din fântână pentru că nu se știe niciodată… Vacanță plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *