Blog

Blog
Proba incompetenței și a indiferenței guvernului

Comments (0) - Politică

Proba incompetenței și a indiferenței guvernului

Cuvernul fripturiștilor cu dinții rânjiți după ciolan a fost instalat, nu de multă vreme, în mod triumfalist în Piața Victoriei, ca o dovadă de normalitate…

Și Primul Ministru Ciolacu a început să facă ceea ce ne-a promis – „să treacă de la fapte la vorbe”!

Mai întâi a dat ordonanța foamei, prin care a intrat cu bocancii plini de noroi în economia de piață, așa cum au făcut toate guvernele conduse de PSD. Măsurile prevăzute în această ordonanță, testate deja în două tări din regiune, nu au dat rezultatele scontate. Au dus la apariția penuriei alimentare și la probleme pentru magazinele mici și pentru fermieri.

Apoi a modificat legea pensiilor speciale și a cumulului pensiei cu salariul. Cumulul pensiei cu salariul de la stat rămâne valabil pentru anumiți privilegiați. Eu aș fi interzis pur și simplu cumulul pentru cei pensionați înainte de 65 de ani sau ieșiți la pensie în baza unor legi speciale cu pensii care nu se bazează pe contributivitate. Punct.

În privința specialilor, cea mai avantajată categorie, a magistraților, beneficiază de înghețarea modificărilor timp de cinci ani. Și de fapt toată reforma este amânată cu douăzeci de ani până în 2043, pe principiul „ce nu vrei să faci azi, nu amâna pe mâine, ci pe poimâine că, poate, până atunci nu mai e nevoie”… Și asta în condițiile în care Ciolacu, omul care la trei ani de la Revoluție se plictisise deja de muncă (pardon, de făcut afaceri), ne promitea, înainte de instalarea ca prim ministru, oprirea risipei din bani publici!

Felicitări domule Ciolacu! Chiar ați trecut de la fapte la vorbe… Și probabil, datorită amânării reformei pensiilor speciale nu vom primi cel puțin 700 de milioane de euro nerambursabili, prevăzuți în planul european de redresare economică! Dar ce contează părerea câtorva milioane de români pe lângă 210.000 de privilegiați…

Mai avem un an și un pic pentru a încerca să-i trimitem pe acești oameni acasă! Haideți să o facem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *