Blog

Blog
Ce vă poate ajuta să fiți selectați dintre alți candidați?

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Ce vă poate ajuta să fiți selectați dintre alți candidați?

Iată un lucru care vă poate ajuta să vă găsiți mai ușor un job: gestionarea corectă a propriei cariere!

Majoritatea oamenilor nu au controlul propriei cariere. Fie acest lucru este realizat de către angajatorul lor, fie nu o face nimeni. Majoritatea oamenilor nici măcar nu știu ce-și doresc în carieră sau cum să obțină acest lucru. Nu se gândesc la următorul job pe care le-ar plăcea să-l obțină după cel curent, iar dacă și-l pierd pe cel pe care-l au acceptă prima ofertă care apare.

Nu-i critic pe cei care fac asta, pentru că facturile care trebuie plătite sunt reale, dar spun că principalul scop al unei cariere, în opinia mea, este să se desprindă deasupra propriei cariere pentru a avea o privire de ansamblu.

Scopul nostru este să urcăm un vârf ipotetic, să privim în jos la propria carieră de la altitudine și să vedem unde am fost și încotro mergem. Dacă nu faceți asta riscați să înlănțuiți un job prost după altul, cu perioade dureroase de șomaj între ele.

Și asta nu e bine. Meritați mai mult de la carierele voastre. Meritați să aveți o carieră care vă celebrează calitățile. Trebuie să fugiți de propria carieră pentru a obține jobul pe care-l meritați. Trebuie să priviți înainte și înapoi și să vă cunoașteți valoarea pentru angajatori.

Trebuie să știți ce tip de plan de afaceri rezolvați și nu numai care vă sunt competențele. Trebuie să vă maximizați povestea cu propriul brand sau cu prezentarea pentru angajatori și clienți.

Trebuie să fiți capabili să trageți aer în piept și să vă gândiți la voi ca la un consultant. Atunci când sunteți angajați undeva asta înseamnă că aveți un singur client în acel moment.

Nu este o relație pe viață, chiar dacă contractul este pe durată nedeterminată. Vă puteți relaxa și uita despre lumea de dincolo de zidurile biroului. A adormi pe propria carieră pentru că aveți o situație relativ confortabilă este cel mai rău lucru pe care-l puteți face.

Trebuie să stați treji și conștienți. Vă puteți face cărți de vizită pentru noua voastră afacere de consultanță și să le distribuiți. În acest fel vă veți dezvolta mușchi noi și veți vedea ce fel de dureri și soluții vă vor ieși în cale. Veți căpăta încredere acordând consultanță, fie că sunteți conștienți sau nu. Vă veți schimba și veți crește.

Și trebuie să vă mențineți rețeaua de relații vie. Chiar dacă nu vedeți rostul relaționării, mergeți și întâlniți-vă cu prieteni vechi sau cunoștințe, pe care le-ați întâlnit la diferite evenimente de networking, măcar o dată sau de două ori pe lună. Mergeți pur și simplu și beți o cafea împreună. N-o să muriți din asta. S-ar putea chiar să vă placă. Întrebați-i despre viața și cariera lor și vorbiți-le despre a voastră. Construiți-vă acel mușchi al relaționării!

Este o nouă zi, iar cele vechi nu se vor întoarce prea curând. Cu toții suntem antreprenori acum!

Veți fi angajați pe un post care vi se potrivește atunci când veți fi conștienți de ceea ce aduceți angajatorilor sau clienților și de ce au ei nevoie de ceea ce le aduceți.

Oamenii angajează alți oameni în care au încredere că le rezolvă problemele. Nimeni nu e impresionat sau inspirat de disperarea cuiva care-și caută un job. Nu este ceea ce caută managerii de recrutare. Respirați adânc și amintiți-vă cine sunteți, pentru că sunteți puternici!

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

10 tendințe definitorii în business care conduc spre succes

Cultura eșecului – cheia succesului

De ce autocritica vă ajută să reușiți

Citate din Françoise Sagan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *