Blog

Blog
Ciuma și lupii

Comments (0) - Politică

Ciuma și lupii

Chiar înainte de ziua muncii, la congresul UDMR, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o intervenție interesantă.

Pe mine m-a umflat râsul atunci când am auzit-o, pentru că omul ăsta ne ia în continuare de proști!

A spus atunci că trebuie oprită risipa la stat și că pensiile speciale sunt o ciumă pentru poporul român. Dar și de ciumă te poți vindeca, drept dovadă fiind partidul lui, PSD-ul, care a avut ciumă, dar s-a vindecat (aluzie la porecla partidului -„ciuma rosie”).

Acum, mie, stând strâmb și judecând drept, nu mi se pare că s-au vindecat, ci că, asemenea lupilor, și-au schimbat părul, au devenit mai șmecheri, ies în față cu tot felul de declarații sforăitoare și, fiind un an preelectoral, sunt mai atenți la reacțiile publicului și la ieșirile în stradă. S-a văzut asta în urma încercării de resuscitare a ordonanței 13. Iar legea introdusă în Parlament și deja votată de Senat, care ar trebui să reglementeze pensiile speciale, pare ieșită direct din gândirea lui Brânzovenescu: „Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica, ori să nu se revizuiască primesc, dar să se schimbe pe ici, pe colo în părțile neesențiale”!

Pe de altă parte, hai să vedem cine sunt prietenii lui Ciolacu din conducerea acestui partid vindecat de ciumă:

  • Șefii PSD de la Olt și Vaslui, care l-au abandonat pe bucătărașul cel viteaz (îi spun așa pentru că a început de curând un show culinaro-politic pe You Tube) în momentul condamnării definitive a acestuia;
  • Domnii Grindeanu și Tudose, niște mari personalități, care i-au făcut opoziție aceluiași Liviu în momentul în care i-a dat jos de pe scaunul de prim ministru;
  • Doamna Firea, cel mai prost primar al Bucureștiului după revoluție, care a lăsat una dintre cele mai bogate administrații locale din Europa într-o situație financiară foarte apropiată de faliment;
  • Și niște foști funcționari publici, complet nuli, care au știut să-și pupe șefii unde trebuie pentru a ajunge miniștri.

Mie ăsta nu mi se pare un partid reformat sau, în fine, ca să folosim aceleași cuvinte, „vindecat de ciumă”! Mi se pare mai mult o haită de lupi, care și-au schimbat părul (renunțând la culoarea roșie), dar și-au păstrat năravul (continuă să fie o ciumă pentru această țară). Și continuă să mimeze dialogul, dar merg înainte cu măsurile economice aberante contra mediului de afaceri, pe principiul „câinii latră, ursul merge”…

Nu că ăilalți ar fi mai breji… Cu toții sunt niște lupi care, din când în când, se îmbracă în blană de oaie și încearcă să behăie mai populist, pe placul publicului larg.

Demagogia este la ea acasă în sânul clasei noastre politice, iar declarațiile sforăitoare ale liderilor nu sunt puse niciodată în practică așa cum le-a auzit publicul, ci întoarse, contorsionate, ca să le fie lor bine, împreună cu prietenii și rudele lor.

Iar despre stoparea risipei la stat ce să mai zic… Au ridicat pragul achizițiilor directe și au eliminat majoritatea licitațiilor, unde mai putea să apară câte un contestatar, care să tulbure apele.

Valeriu Nicolae tot vorbește, în ultimele episoade din „Starea Impostorilor”, despre firme ale rudelor și prietenilor politicienilor care au fiecare sute de contracte cu statul, obținute prin încredințare directă. Valoarea totală a contractelor fiecărei firme însumând milioane!

Zilele trecute am stat și eu față în față cu unul din ăsta, care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase…

Și până vom găsi o soluție de a-i înlocui sau de a-i obliga să facă ce trebuie, lupii ăștia, care-și schimbă părul de câte ori vor să dea impresia că s-au vindecat de ciumă, vor continua să se înfrupte nestingheriți din oile (a se citi „finanțele”) statului!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *