Blog

Blog
Sunteți lideri sau doar vă place cum sună?

Comments (0) - Uncategorized

Sunteți lideri sau doar vă place cum sună?

Ați lucrat vreodată pentru un mare lider? Sau pentru unul slab? Unii oameni sunt cu adevărat interesați în a-i ajuta pe alții să crească și să-i depășească. În timp ce alți „lideri” sunt mai interesați de eticheta de pe birou și de titlul de pe cartea de vizită.

Vorbeam într-o zi cu un prieten despre asta. Acesta lucrează în managementul schimbării și l-am cunoascut în două ipostaze. Ultima oară s-a ocupat de o firmă unde i s-a dat mână liberă și rezultatele au fost pe măsură. El a reușit să poziționeze firma ca lider pe segmentul de piață țintit. Dar înainte de asta a lucrat pentru un lanț de retail, unde simțea în permanență suflarea șefului peste umărul său. Atunci când delega anumite sarcini către asistentul său pentru a-și folosi mai bine timpul și a obține o eficiență mai mare, era certat că nu face el acea muncă. Și nu delegase toată munca, ci încerca doar să fie cât mai eficient posibil. Dar acel șef nu era clar un lider.

Iată câteva lucruri la care să vă gândiți, dacă vă aflați în poziții de leadership:

  • Este nevoie să fiți implicați și să fiți văzuți că sunteți implicați în fiecare etapă a afacerii sau sunteți mai interesați să le arătați celorlalți de ce competențe și abilități au nevoie pentru a crește spre o poziție ca a voastră?
  • Vă petreceți timpul cu cei mai performanți oameni din organizație sau vă concentrați asupra celor mai puțin performanți? (Țineți minte că noii veniți vor avea nevoie întotdeauna de mai multă atenție.)
  • Sunteți mai interesați să aduceți oameni în organizație pentru a avea mai mulți subordonați sau sunteți interesați în multiplicarea numărului de oameni atrași de ea datorită calităților de leadership pe care le-ați transmis celor din jurul vostru?

În industria rețelelor de marketing există multe exemple de lideri care au realizat lucruri importante. Aproape oricine poate intra în afaceri pentru ceva bani și poate construi o afacere puternică doar prin multiplicarea eforturilor. În timp ce liderii slabi vor încerca să fie implicați în orice prezentare a celor care-i urmează, un lider puternic va realiza că în funcție de audiența potențială și de personalitatea prospecților, s-ar putea ca o altă persoană să fie mai potrivită pentru a ține prezentarea. Și lucrul cel mai bun este că atunci când ajuți la dezvoltarea altor lideri, vei reuși și tu!

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

Ce înseamnă reușita?

Cum blocați vibrațiile negative la locul de muncă

Principiile managementului echitabil

Cadre de conducere – cine sunteți cu adevărat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *