Blog

Blog
7 moduri pentru a scăpa de stres la locul de muncă

Comments (0) - Uncategorized

7 moduri pentru a scăpa de stres la locul de muncă

Imaginați-vă pe cineva care tocmai și-a terminat treaba la birou și e pe cale să plece acasă. Telefonul sună și este șeful care-i cere să pregătească urgent un raport. Persoana va simți probabil imediat stresul.

Cu toții suferim de acest gen de stres la locul de muncă, dar sunt câteva modalități simple care ne pot ajuta să îl tratăm. Și pe măsură ce veți începe să folosiți aceste modalități, veți simți o schimbare în nivelurile de satisfacție și performanță.

Începeți-vă ziua devreme

Este un fapt cunoscut că atunci când întârziați dimineața la muncă rămâneți stresați toată ziua. Un start relaxat și liniștit al zilei poate menține un nivel redus al stresului.

Mâncați ceea ce trebuie

Mâncați ce trebuie, la momentul potrivit și în cantitatea necesară. Aceata este una dintre modalitățile cele mai simple de a scăpa de stres la locul de muncă. Un prânz greu luat la ora trei după-amiază vă va face să vă simțiți leneși și să încetiniți munca. Așa că o masă echilibrată la momentul potrivit vă va ajuta să vă păstrați nivelul energetic și să reduceți stresul.

Faceți mișcări de dezmorțire

Acesta este un răspuns pentru cei care au o muncă sedentară și se tot întreabă cum să reducă stresul. Mișcările de dezmorțire (stretching în engleză) reprezintă cea mai bună modalitate de relaxare a mușchilor și eliberare a tensiunii din corp.

Relaxați-vă ochii

Ochii noștri n-au fost făcuți să privească toată ziua în computer. După o vreme vă veți simți obosiți și stresați. Așa că e bine să vă găsiți o relaxare vizuală la anumite intervale. Priviți o plantă, o operă de artă sau o fotografie a cuiva drag.

Fiți organizați

Păstrați-vă biroul curat și organizat. Adesea, numai pentru că nu găsiți ceva pe masă începeți să vă simțiți stresați. Ținând totul bine organizat, eliminați o parte din stres.

Mișcați-vă

Dacă stați tot timpul pe loc, făcând același lucru, stresul se adună și vă veți simți obosiți. Ridicați-vă și mergeți până la bucătărie să vă luați o cafea, un pahar cu apă sau până la biroul unui coleg ca să vă întindeți. Aceste pauze scurte sunt importante pentru a vă menține prospețimea și vă ajută în tratarea stresului.

Ascultați muzică

Dacă este posibil, ascultați o muzică instrumentală sau clasică. Este o modalitate excelentă pentru gestionarea stresului. Specialiștii recomandă Mozart, iar Beethoven este, în general, de evitat.

Alte articole pentru dumneavoastră:

Cea mai mare eroare de management – a asculta

Câteodată e bine să fii agasant…

16 mituri despre investițiile bune

Neuroștiința în serviciul managementului și leadership-ului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *