Blog

Blog
7 feluri în care puteți învăța despre leadership

Comments (0) - Uncategorized

7 feluri în care puteți învăța despre leadership

A fost și este un spectacol minunat și o experiență plăcută să urmăresc și să învăț de la mari lideri și oameni cu influență (adevărați, nu ca majoritatea așa-zișilor lideri de la noi). Voi prezenta mai jos șapte lecții pe care le-am învățat de la ei.

În primul rând, leadershipul exemplar este practicat de un lider care își ghidează echipa cu sinceritate și o face pe baza obiectivelor. În echipă, ei își abandonează și își sacrifică orice câștig individual pentru echipă. Se concentrează pe ce este mai bun pentru echipă și în acest fel am văzut lideri realizând lucruri extraordinare.

În al doilea rând, liderii trebuie să înțeleagă toate aceste lucruri prin prisma eșecurilor și greșelilor din trecut, din care vor extrage cunoștințe și lecții valoroase. Asemenea lecții îi vor ajuta să  crească și să-și îmbunătățească abilitățile de leadership. Trecând prin asta și învățând din greșeli și eșecuri îi poate duce pe lideri în situații dificile. Dar ei înțeleg că prin perseverență și insistență în asemenea situații dificile vor face un sacrificiu care merită. Este o experiență valororasă pentru că liderii înțeleg că printr-un leadership de calitate vor atinge nivelul în care vor avea un impact pozitiv și vor atinge multe vieți.

În al treilea rând, leadershipul exemplar include pasiunea și motivația de a conduce echipa sau organizația. Partea cea mai bună referitoare la învățarea acestor valori, printr-o asemenea pasiune și motivare, este că vibrațiile pozitive pot fi simțite în echipă și în organizație. Asemenea lideri sunt capabili să își inspire echipa să aspire la excelență. Membrii echipei vor să muncească pentru echipa și liderul lor. În asemenea situații, prezența unui lider adevărat în echipă poate asigura un uriaș impact pozitiv.

În al patrulea rând, asemenea lideri dezvoltă alți lideri dintre membrii echipei. De exemplu, în afaceri, o lecție semnificativă este cea de a împrăștia calitățile de leadership printre membrii echipei. Și prin calitățile lor, liderii se concentrează și construiesc calități efective de leadership printre colegi.

În al cincilea rând, asemenea leadership trebuie concentrat pe soluții și înfruntarea provocărilor cu curaj și planificare. Ei abordează provocările prin spargerea și reducerea lor, organizând căutări de soluții și clădind de acolo modurile de rezolvare.

În al șaselea rând, asemenea lideri se asigură că membrii echipei se simt confortabil atunci când își expun punctul de vedere. Ei înțeleg că dezbaterile sănătoase și discuțiile din cadrul echipei aduc un mare beneficiu acesteia. Asemenea lideri încurajează și sunt bucuroși când primesc un feedback din partea colegilor.

Și ultimul, asemenea lideri sunt capabili să descopere punctele forte ale echipei, să le dezvolte și să realizeze lucruri extraordinare în echipă. Ei celebrează victoriile ca o echipă și nu se dezlipesc de ea în perioadele dificile.

Alte articole complementare:

Generația Y – un concentrat de dinamism și inovație

Până la urmă suntem ființe umane sau doar capital uman?

Cele mai bune citate despre vânzări

Calitatea vieții la locul de muncă impactează performanțele întreprinderii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *