Blog

Blog
Sfaturi pentru a vă negocia salariul

Comments (0) - Uncategorized

Sfaturi pentru a vă negocia salariul

„Felicitări, dorim să vă angajăm pe postul despre care am discutat!”

Pare o veste bună, până când vedeți oferta un pic cam mică… Amintiți-vă însă că este doar o ofertă și nimic mai mult. Un punct de plecare. Uneori, este chiar un test!

Modul în care răspundeți acestei oferte poate să schimbe totul!

Mențineți pozitivitatea în timpul negocierilor

Chiar dacă oferta este una departe de a vă face să săriți în sus de bucurie, arătați-vă recunoștința pentru primirea ei și entuziasmul pentru potențialul postului înainte de a intra în poziția de negociere.

Prezentați propria contraofertă

Aveți grijă ca atunci când vă prezentați contraoferta aceasta să fie corectă, bine gândită și prezentată. Specialiștii recomandă să dați un domeniu salarial deoarece recrutorii adesea nu vor oferi valoarea inferioară într-un efort de a evita să fie considerați nepoliticoși. Însă, chiar și în acest caz, trebuie să fiți siguri că limita inferioară este una care vă permite să trăiți și să fiți mulțumiți. Prezentând un interval salarial veți da în același timp angajatorului impresia că sunteți flexibili, o trăsătură căutată, în general, la angajați.

Fiți gata să renunțați

Poate cel mai important lucru într-o negociere, dar mai ales în cadrul respectării obiectivelor pe termen lung ale carierei, este acela de a fi gata să refuzați oferta dacă vi se pare nepotrivită.

Ac est lucru este greu de făcut, mai ales pe o piață a muncii foarte competitivă. Dar dacă nu sunteți disperați să puneți o bucată de pâine pe masă sau un acoperiș deasupra capului, s-ar putea să fie mai bine, cel puțin pe termen lung, să așteptați oferta potrivită, în loc să săriți pe prima oportunitate care vi se oferă.

Dincolo de salariu

De asemenea trebuie să fiți conștienți că anumite companii pot avea limite salariale. Acest lucru nu înseamnă că nu pot oferi altfel de compensații. Dacă sunteți împinși înapoi cu salariul, încercați să negociați și alte beneficii care ar putea îndulci pastila ce vi se oferă:

  • Bonusuri de performanță;
  • Măriri viitoare de salariu;
  • Zile de vacanță suplimentare;
  • Acțiuni sau părți sociale în companie;
  • Asigurări suplimentare de sănătate sau pentru pensie;
  • Un program de muncă flexibil.

Mai sunt multe alte beneficii suplimentare care pot fi negociate, iar dacă ceea ce cereți este rezonabil nu trebuie să vă fie teamă să deschideți subiectul.

Urmați și adaptați creativ aceste sfaturi situației de fapt și încercați să ajungeți la liman cu capul deasupra apei…

Alte articole:

Cum să câștigați respectul celorlalți

Lecții despre schimbare

Motive pentru care vă opuneți schimbării

Cum îi ajută liderii pe ceilalți să se schimbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *