Blog

Blog
Pericolul inacțiunii

Comments (0) - Uncategorized

Pericolul inacțiunii

Este uimitor cât de des un lider, din dorința de a evita o greșeală, fie evită, fie întârzie o acțiune care trebuia demarată într-un anumit moment.

Orice articol despre modelele de leadership folosite în cadrul programelor de leadership profesional explică foarte clar că apar mult mai multe probleme din cauza inacțiunii decât cele cauzate de intrarea în acțiune, mai ales dacă acțiunea este purtată într-un mod prudent, bine gândit, luând în considerare ramificațiile și nevoile. Pare simplu să eludăm anumite responsabilități, dar nu putem evita consecințele acestor fapte. Probabil că nu există un pericol mai mare pentru un leadership eficient decât amânarea.

Am subliniat întotdeauna că amânarea ar trebui să fie complet refuzată în leadership. Și, în timp, am observat indivizi cu poziții de leadership atât de speriați că ar putea face greșeli încât acționau aproape într-o stare de paralizie. Imaginați-vă lideri voluntari dezamăgiți în permanență de angajații lor. Nu doar dezamăgiți în anumite cazuri, ci constatând că angajații nu fac anumite lucruri sau le fac prost.

„Să-i mai dăm o șansă” sau „O să reușească”, sunt acceptabile prima oară când ceva nu merge, dar la un moment dat un lider trebuie să se exprime clar și să explice angajaților că ceea ce fac este inacceptabil.

Ba mai mult, am văzut asta în practică, deși o persoană avea în mod repetat performanțe de slabă calitate, aceasta era lăudată în public de șeful ei. Iar când un lider adevărat prelua controlul și încerca să elimine acest cancer, angajații se foloseau adesea de declarațiile publice ale fostului pentru a se apăra. Și de aici au rezultat multe procese pe dreptul muncii.

Organizațiile ar trebui să intensifice cursurile de leadership. Și nu unele alese la întâmplare, ci cursuri proiectate în mod specific pentru situația din organizație, astfel încât liderii din prezent și viitor, chiar și cei potențiali, să fie pregătiți și dornici să intre și să-și asume acțiunile.

Alte articole care poate v-au scăpat:

Erori de evitat în recrutarea unui bun candidat

Găsiți-vă partenerul ideal de afaceri sau rămâneți solist

Ce-ar fi dacă v-ați transforma slăbiciunile în puncte forte?

Un plan de afaceri este ușor de făcut, dar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *