Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Un plan de afaceri este ușor de făcut, dar…

Dacă planificați să începeți o nouă afacere, atunci veți avea nevoie de un plan de afaceri bun și obiectiv. Imaginați-vă strategia de afaceri adunând o listă de răspunsuri pe care le-ați da la întrebările clienților potențiali despre propunerea dumneavoastră de afacere.

O viziune clară este mereu indispensabilă, iar o strategie a afacerii vă poate fi foarte utilă, mai ales dacă veți avea nevoie de investiții pe viitor. Investitorii au nevoie să-și facă o idee precisă despre ce veți face cu planurile dumneavoastră și tehnicile pe care le veți utiliza pentru a avea succes. Când investesc, își asumă riscurile împreună cu dumneavoastră și din acest motiv trebuie să-i informați despre fiecare amănunt al planului dumneavoastră de afaceri.

Un studiu realizat anul trecut privind afacerile mici din Statele Unite arată că 90% dintre acestea au eșuat în primii doi ani de la lansare. De ce oare? Multe dintre ele pentru că nu au avut un plan de afaceri solid și detaliat. Fiecare om de afaceri cunoaște valoarea unui bun plan de afaceri și utilizează aceste strategii pentru dezvoltarea business-ului. Atunci când doriți să creați un plan de afaceri eficient trebuie să luați în considerare următoarele aspecte:

  • Strategia afacerii trebuie să fie centrată pe informațiile importante necesare pentru atingerea scopului. Trebuie să includeți operațiile, alternativele, ca și calculele referitoare la bugetul necesar.
  • Trebuie să fie capabil să evidențieze punctele forte și slăbiciunile afacerii, furnizând în același timp informații despre potențialul afacerii.
  • Concentrați-vă întotdeauna asupra celor trei factori importanți ai planificării, care sunt scopul, strategia și necesarul de timp. Folosiți-vă de timp și scop pentru crearea strategiilor eficiente. În primul rând trebuie să vă cunoașteți domeniul pentru a contura strategiile avantajoase.

Și trebuie să includeți de asemenea strategii de publicitate, planuri de producție, diagrame organizaționale, ca și un buget și o planificare financiară. Toți acești factori sunt foarte importanți în crearea unui plan de afaceri realist și eficient. Viitorul oricărei afaceri, mică sau mare, va depinde mereu de o planificare corectă și eficientă. De aceea un plan de afaceri trebuie să fie în permanență precis.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *