Blog

Blog
Esența leadershipului după Mac Anderson

Comments (0) - Uncategorized

Esența leadershipului după Mac Anderson

Sunt oameni care sunt născuți lideri și mai sunt alții care devin lideri importanți prin dedicare, experiență și dorința de a-i vedea pe oamenii care-i urmează având succes. Mac Anderson este un antreprenor de succes, fondator al The Simple Truth, iar una dintre cărțile scrise de el se numește „The Essence of Leadership”. În această carte, Mac Anderson împărtășește cititorilor săi o mare parte din ceea ce a învățat în mai mult de 30 de ani de viață activă – ce înseamnă să fii lider. Este o lectură pe care o recomand oricui aflat pe un rol de leadership care dorește să-și amelioreze competențele și să-i ajute pe ce-i care-l urmează să aibă succes.

Puțini sunt cei care argumentează că există modalități bune și rele de a fi lider. Există anumite caracteristici care diferențiază un excelent lider de cineva care doar stă pe o poziție de lider. Explicația lui Mac Anderson este că acele caracteristici sunt trăsături personale care îl fac pe un individ să conducă și să trăiască incluzând integritatea, fiind etic, loial, perseverent și convingător, ceea ce îl conduce spre succesul personal.

Este important ca atunci când încercați să conduceți oamenii să urmați aceste reguli simple enunțate de Anderson, „spuneți ce faceți și faceți ce spuneți, mențineți lucrurile simple și reale, celebrați succesele, fiți conștienți de importanța curajului, mențineți speranța în viață, asumați-vă responsabilitatea, dezvoltați o atitudine „de serviciu”, fiți empatici și faceți o diferență oricând și oriunde este posibil.”

El este convins de ceea ce se numește puterea inimii și insistă că „dacă vă aruncați inima peste gard, restul corpului o va urma”. Adesea cei aflați pe poziții de leadership se tem să-și asume riscuri, le e frică să iasă în față, dar premiul pentru această ieșire din rând este… oportunitatea!

Esența Leadershipului scoate în evidență faptul că integritatea nu e ceva ce se modifică în funcție de situație, nu e ceva care, vorba lui Bob Dylan, este suflat de vânt. Integritatea este „imaginea internă a adevăratului ego”. Și tot Mac Anderson ne atrage atenția asupra unor citate excepționale din lideri extraordinari, cum ar fi Henry David Thoreau care a spus: „Liderii sunt ca vulturii, nu zboară în cârduri, găsești doar câte unul odată.”

Și insistă că pentru a obține succesul trebuie să-și facă echipa să aibe succes, ceea ce echivalează cu cultivarea unei grădini. Iar pentru exemplificare folosește un citat din John Murphy: „Smulgeți bălăriile. Altfel echipa, ca și florile din grădină, nu poate crește.”

„The Essence of Leadership” este o carte care trebuie citită repede și recitită de câte ori este nevoie. Nu contează dacă sunteți noi în leadership sau aveți o mare experiență. Vine o vreme când fiecare dintre noi are nevoie de un ghid ori de un afat. Trebuie să ni se amintească lucrurile pe care le știm deja… Că un lider bun este o persoană care conduce cu inima și vrea să vadă succesul echipei sale. Iar cartea lui Mac Anderson este o inspirație pentru toată lumea!

Alte articole complementare:

Tactici pentru dominarea stresului

Sunteți un lider sau un manager?

Cum să preveniți și să gestionați o eroare de recrutare

Ați fost eficient în această săptămână? Despre feedback-ul propriu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *