Blog

Blog
7 obiceiuri de adoptat pentru a găsi un job

Comments (0) - Uncategorized

7 obiceiuri de adoptat pentru a găsi un job

Pentru a găsi rapid un job este bine să adoptați câteva obiceiuri bune, așa cum se explică pe siteul Careerrealism, o rețetă pe care puteți începe să o aplicați imediat.

Căutarea unui job nu este niciodată simplă și este rar să posedați în mod spontan rețeaua și carisma indispensabile pentru a face o impresie puternică fără niciun efort și să prindeți un post de la primul interviu. Majoritatea persoanelor care caută știu că trebuie să depună multe eforturi pentru a reuși. Într-un articol postat pe siteul Careerrealism, Andre Smith propune adoptarea a șapte obiceiuri pentru găsirea rapidă a unui job.

Țineți un blog și alimentați-l în fiecare zi

A fi bloggeri este un mod pertinent de a vă face vizibili pe termen lung în domeniul vostru de expertiză. Blogurile sunt foarte ușor de creat și de a le face să evolueze. Puteți chiar scrie o duzină de articole în avans, pe care să le afișați online în mod automat. Ținerea unui blog vă conduce spre construcția unui portofoliu de puncte de vedere: demonstrați astfel oricărui angajator că sunteți inteligenți, ambițioși și muncitori. Adăugați un link către blogul vostru la mesajele de mulțumire de după interviuri și pe cărțile de vizită.

Folosiți-vă cărțile de vizită fără nicio reținere

Cărțile de vizită au fost făcute pentru a fi utilizate. Conform unei opinii foarte răspândite, ele ar fi rezervate unei folosiri exclusive din partea decidenților și a cadrelor superioare din întreprinderi. Ușor de creat, nu foarte scumpe și simplu de distribuit, cartea de vizită este ca o strângere de mână care lasă o impresie durabilă. Trebuie să le aveți în permanență la voi și să vă asigurați că nu ratați nicio ocazie de a distribui această bucățică din voi înșivă. Nu puteți ști cine va da peste ea într-o zi.

Folosiți o adresă de mail profesională

Renunțați la adresa de mail care-i făcea să râdă pe prietenii din liceu și care nu este în niciun caz profesională. O adresă aiurea, o adresă care doar simbolizează un nume, poate anihila într-o clipită orice șansă de a intra pe piața muncii. În cel mai bun caz adresa voastră va fi tratată ca spam. Gmail a devenit un standard de nume de domenii gratuite, dar dacă aveți propriul site web aveți posibilitatea creării unei adrese pe măsură. Cea mai bună alegere este de a o configura pur și simplu cu numele și prenumele dumneavoastră.

Puneți-vă deșteptătorul să sune

Trezirea cu o oră mai devreme înseamnă mai mult timp productiv adăugat la ziua dumneavoastră. În două săptămâni veți câștiga o zi întreagă de productivitate. Atunci când nu aveți un loc de muncă, tentația de a dormi un pic mai mult este foarte puternică. Dar este important să păstrați orarele întreprinderii. Cei pe care doriți să-i contactați sunt la muncă. Sicronizați-vă așadar cu aceste orare și veți fi mereu pe fază.

Faceți apel la propria rețea

Majoritatea își găsesc un job cu ajutorul rețelei. Nu sunteți decât la două sau trei conexiuni de o grămadă de responsabili pe punctul de a anunța un loc de muncă vacant. Consacrați o oră în fiecare zi pentru a face comentarii cu valoare adăugată și interacțiunilor cu contactele voastre. Făceți-vă ușor de accesat și disponibili.

Căutarea unui job este o muncă în sine

A fi fără loc de muncă nu înseamnă că sunteți în vacanță. A trata căutarea unui job ca un post permanent vă va da o perspectivă mai bună. Consacrați opt ore pe zi diferitelor componente ale căutării, fie că este vorba de a răspunde la oferte, a merge la interviuri, a relaționa. Treziți-vă la timp, începeți munca de parcă ați fi la serviciu, făceți-vă o agendă și țineți-vă de ea.

Creați-vă un site

Un blog nu este suficient. Vă trebuie un site, chiar unul static, simplu, prezentat într-o manieră profesională pentru a găzdui informația durabilă, necesară vânătorii dumneavoastră. Creați și un link rapid și ușor de memorizat. Vă trebuie de asemenea o fotografie profesională, o zonă de contact, referințe și un CV care poate fi descărcat. Puteți de asemenea adăuga o pagină pe care vă prezentați obiectivele, experiențele, valorile și filozofia.

Toate cele de mai sus sunt valabile și atunci când aveți un job. Fie că sunteți într-o stare de veghe activă sau pe deplin satisfăcut de locul dumneavoastră de muncă, veți dori să vă păstrați o bună vizibilitate în sectorul de activitate și în rețea. Cărțile de vizită sunt utile pentru a găsi un job și pentru a-l păstra. Siteurile web vă permit să vă capitalizați experiența și munca depusă și vă vor conduce poate spre jobul visat. Dacă nu faceți nimic, oricum nu veți avea nicio șansă.

Alte articole interesante:

Imagine versus rezultate

Cum să rămâneți pozitivi atunci când v-ați pierdut jobul

Cum să recrutați cel mai bun comercial

Cercetarea operațională ca instrument ajutător în luarea deciziilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *