Blog

Blog
Vorbitul în public este un instrument esențial pentru leadership

Comments (0) - Uncategorized

Vorbitul în public este un instrument esențial pentru leadership

Cursurile de leadership sunt cele în care sunteți învățați să conduceți o organizație în cel mai bun mod. Dacă aveți de când să transmiteți cuiva învățămintele despre leadership unul dintre cele mai importante lucruri este că trebuie să fiți foarte buni la vorbitul în public. Este ceea ce-i face pe foarte mulți să tremure de frică. Dacă nu sunteți în stare să vorbiți în fața unui public, nu aveți cum să deveniți lideri de succes.

Chiar dacă sunteți profesor și vreți să începeți un curs de leadership pentru adolescenți, unul dintre lucrurile cele mai importante este să vă îmbunătățiți abilitățile de a vorbi în public. Nu este dificil să învățați aceste lucruri. Este cel mai bine ca adolescenții să învețe aceste abilități. Îi va face niște lideri mai buni pe viitor.

Dacă sunteți buni oratori, acest lucru vă va duce la un nivel ridicat de autoîncredere. Dar mai trebuie să includeți anumite competențe în cursurile de leadership. Aceste competențe nu vă vor lăsa să uitați de exercițiile pentru înbunătățilea calităților de oratori.

Lista de verificare a fiecărui orator: este o listă care include tot ce este legat de competențele oratorice cum ar fi gesturile, contactul vizual, schimbarea tonului, utilizarea corectă a propozițiilor, interacțiunea cu audiența și folosirea pauzelor.

Contactul vizual este foarte important în timpul discursurilor. Dacă nu aveți contact vizual cu audiența, ei nu se vor simți conectați cu voi și cu discursul vostru. Un contact vizual trebuie să dureze 5 secunde. Și trebuie să luați în considerare o privire către toată lumea și nu numai către o anumită persoană.

Gesturile: trebuie să vă folosiți de limbajul corporal atunci când faceți o prezentare. Comunicarea nonverbală îi face pe ceilalți să înțeleagă ce vreți de fapt să le transmiteți. Este ce-a mai bună modalitate de a ajunge la ei. Trebuie să vă folosiți brațele pentru a evidenția ceva în timp ce explicați. Pare real și oamenii vor crede în voi.

Mișcarea: trebuie să vă și mișcați. Vă puteți plimba în spațiul disponibil. Puteți merge în apropierea audienței.

Schimbarea tonului: împreună cu comunicarea nonverbală, trebuie să folosiți diferitele tonalități ale propriei voci. De exemplu puteți insista asupra unui cuvânt și să folosiți tonalități diferite.

Folosirea pauzelor: trebuie să faceți pauze între anumite fraze. Acest lucru va da timp audienței să se gândească la subiect. O pauză înainte de a spune ceva atrage atenția audienței.

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

Optimizarea productivității

Despre leadership ca pachet

Despre poezie şi management

Dezvoltarea unui portofoliu în leadership

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *