Blog

Blog
Întrebare pentru interviu – Sunteți lider sau urmăritor?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu – Sunteți lider sau urmăritor?

Scopul unui interviu este ca recrutorul să vadă cum vă potriviți în ansamblul companiei sale. Nu este ieșit din comun să întrebe „Sunteți un lider sau un urmăritor” ori ceva similar, referitor la personalitatea dumneavoastră.

Atunci când intervievatorul pune această întrebare, poate fi tentant să răspundeți pur și simplu că sunteți lideri, deoarece asumarea responsabilităților pare să fie ceea ce un potențial angajator ar trebui să vrea. Totuși, recrutorul caută ceva mai complex. Acesta încearcă să vadă dacă sunteți versatili și doriți să vă asumați diferite roluri în funcție de nevoile companiei.

Puncte de evidențiat

Când răspundeți la această întrebare este important să vorbiți despre experiențele din trecut, care arată că dispuneți atât de calități de lider cât și de urmăritor:

  • Vorbiți despre momente în care ați preluat sarcini și v-ați asumat responsabilități;
  • Discutați despre momentele în care ați urmat cu succes instrucțiunile;
  • Evidențiați competențele de care ar beneficia atât liderii cât și urmăritorii. Menționați experiențe trecute în care ați fost în ambele situații;

La această întrebare trebuie să răspundeți în așa fel încât să-l lăsați pe intervievator să înțeleagă că posedați capacitatea de a vă asuma ambele roluri și că sunteți capabili să vă schimbați în funție de necesitățile postului.

Greșeli pe care trebuie să le evitați

Aceasta este o întrebare pe care este ușor să alunecați, pentru că multă lume va presupune că angajatorul vrea să audă că sunteți lideri. Nu este întotdeauna cazul, așa că evitați să cădeți în aceste capcane:

  • Nu spuneți că sunteți doar lideri și vorbiți doar despre trăsături de leadership;
  • Nu spuneți că sunteți doar urmăritori și vorbiți doar despre momentele în care ați primit ordine;
  • Nu treceți prea repede peste întrebare pentru că n-aveți chef să vorbiți despre niciunul dintre roluri;
  • Amintiți-vă să vorbiți despre modul în care ambele trăsături se vor împleti pentru a îndeplini sarcinile legate de poziția pentru care aplicați.

Intervievatorilor le place onestitatea, așa că dați un răspuns care se potrivește cu personalitatea și nivelul vostru de experiență.

Exemplu de răspuns

Un mod potrivit de a răspunde, fie că sunteți sau nu lideri sau urmăritori, este:

„La joburile din trecut am fost capabil să mă adaptez în funcție de ceea ce se aștepta de la mine. Atunci când un grup avea nevoie de un lider, eram mai mult decât capabil să-mi asum acel rol, dar în același timp recunosc momentele în care este bine să fac un pas în spate și să primesc instrucțiuni de la cineva care este mai în măsură decât mine să le dea.”

Un recrutor încearcă să se lămurească despre cum va beneficia compania sa ca întreg și vă expuneți valoarea ca angajat dovedindu-vă abilitatea de a îndeplini un anumit număr de roluri în organizație.

Alte articole:

Copiați pentru a deveni un antreprenor de succes

Cum să prezentaţi perioadele nelucrate din CV-ul dumneavoastră

Citate din Salvador Dali

33 de cauze ale eșecului în căutarea unui loc de muncă de eliminat urgent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *