Blog

Blog
Cinci lucruri care-i ajută pe lideri să țină în mână un conflict intern

Comments (0) - Uncategorized

Cinci lucruri care-i ajută pe lideri să țină în mână un conflict intern

Adevăratul leadership poate fi adesea o muncă conflictuală, provocatoare, disruptivă din punct de vedere personal și singuratică. Cei mai mari lideri sunt cei care realizează rapid că, cel mai adesea, cele mai mari provocări sau obstacole sunt propriul lor conflict interior. Natura umană împinge o mulțime de oameni spre nevoia de popularitate și de aceea când cineva ajunge pe o poziție de leadership, apare un conflict între urmărirea propriei conștiințe (și a face ceea ce trebuie) în loc să facă ceea ce este cel mai popular.

Liderii adevărați înțeleg că leadershipul efectiv nu se referă la popularitate, ci mai curând la a adera la o integritate absolută combinată cu o viziune motivantă bazată pe adăugarea de valoare organizației și membrilor săi:

  • Pentru a fi un mare lider, cineva trebuie să-și înțeleagă și să creadă în propria viziune. Viziunea trebuie să fie ceva care nu numai că vă motivează, ci îi și silește pe ceilalți să fie mai motivați și să fie direcționați pentru a realiza obiectivele voastre importante.
  • Liderii importanți își fac întotdeauna un plan și înțeleg ce vor să obțină și cum vor urmări acest lucru. Această înțelegere și planificare le permite să stăpânească inevitabilele adversități și obstacole și să-și mențină autoîncrederea. Cei mai mari lideri sunt planificatori desăvârșiți și de aceea, în orice eventualitate, ei sunt pregătiți.
  • Este extrem de provocator, frustrant și stresant să încerci să conduci atunci când cineva nu crede pe deplin în ceea ce face și de ce face acele lucruri. Nu poate exista cu adevărat leadershipul fără integritate. Spre deosebire de alte trăsături, integritatea nu poate fi pornită sau oprită, iar cei cărora le lipsește vor fi în permanență implicați în conflicte, pentru că iau decizii între a face ce trebuie și ce nu trebuie. Pentru a evita și a elimina conflictul interior, un lider adevărat își urmează întotdeauna conștiința.
  • O mare parte din leadership se referă la înțelegerea celorlalți, deci la înțelegerea și aprecierea complexităților și nuanțelor naturii umane. Pentru a face acest lucru un mare lider trebuie să fie un ascultător efectiv și la fel de profund în a pune întrebări. Liderii trebuie să pună întrebări pentru a înțelege mai bine adevăratele preocupări ale celorlalți, iar apoi trebuie să se implice total pentru a comunica cu aceștia referitor la aceste zone de interes.
  • Liderii eficienți trebuie să conducă întotdeauna prin exemplu. De ce ar vrea cineva să-i asculte și să-i mai și urmeze, dacă doar folosesc o mulțime de cuvinte, dar nu acționează niciodată în mod viabil? Acei lideri dedicați complet viziunii lor au în mod invariabil mai puțin stres sau conflicte interioare decât cei care dezvăluie mai puțină dedicație și dorință de a intra în acțiune sau de a conduce prin exemplu.

Este suficient de complicat să fii un lider adevărat. Înainte ca cineva să poată depăși aceste dificultăți, acesta trebuie să se provoace singur pentru a se simți bine cu ceea ce face și să simtă că face tot ce poate, cât de bine poate.

Alte articole care poate v-au scăpat:

Rezolvarea blocajelor în relaţiile profesionale interpersonale

Secrete simple ale angajaților care reușesc

Secretul stilului de comunicare

Cum omorâți zvonurile înainte să vă îngroape

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *