Blog

Blog
Verificări de background înainte de angajare

Comments (0) - Uncategorized

Verificări de background înainte de angajare

Atunci când faceți angajări, una dintre dilemele cu care vă confruntați se referă la verificările de background ale candidaților pe care ar trebui să le faceți. Pentru că o verificare sumară poate duce la o recrutare ratată, iar una prea detaliată poate aduce a hărțuire și nici asta nu e bine… Și atunci care este răspunsul?

Problema constă în inexistența unui standard care să ajute angajatorii referitor la nivelul verificărilor în perioada dinaintea unei angajări. Așa că acest due-dilligence este o parte a deciziei, iar ei trebuie să facă un maxim pentru a proteja interesele economice și legale ale companiei pe care o reprezintă. Concluzia este că angajatorul trebuie să implementeze un nivel al verificării de background care să reducă riscul efectelor unei angajări proaste asupra companiei.

Iată principalii șase factori care trebuie luați în considerare pentru luarea acestei decizii:

  • Poziția respectivă are acces la bani și la active?
  • Are poziția respectivă o autoritate semnificativă sau o responsabilitate financiară?
  • Dă poziția respectivă acces la public sau la colegi de muncă astfel încât orice background care reflectă violență i-ar putea afecta? (Acesta este un factor major și merită toată considerația.)
  • Necesită această poziție vizite în locuințele sau locațiile clienților?
  • Va lucra această persoană cu grupuri vulnerabile, cum ar fi copiii și bătrânii?
  • Falsificarea abilităților, a competențelor, a experiențelor sau a backgroundului va însemna un risc semnificativ pentru firmă?

Acestea sunt întrebări pe care angajatorii ar trebui să le ia în considerare atunci când trebuie să se hotărască ce informații verifică din cele furnizate de candidați, iar eventualul partener de recrutare ar trebui să-i ajute în procesul de decizie. Voi reveni în articole viitoare la diferitele niveluri de verificare din care angajatorii ar trebui să aleagă.

Alte articole care poate v-au scăpat:

Să ne inspirăm din tehnicile celor mai buni din vânzări

Mentalitatea reuşitei şi mentalul învingătorilor

15 secrete pentru a fi cu adevărat convingători

Inovația de ruptură văzută prin ochii unui expert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *