Blog

Blog
12 trăsături ale oamenilor de afaceri autentici

Comments (0) - Uncategorized

12 trăsături ale oamenilor de afaceri autentici

Vreți să vă încojurați de oameni de afaceri autentici în calitate de colegi sau membri ai echipei? Iată mai departe câteva trăsături după care trebuie să vă uitați.

Oamenii de afaceri pot fi de toate formele și toate mărimile, cu caracteristici complet diferite. Chiar dacă nu există un angajat, coleg sau client perfect, există anumite caracteristici care au tendința de a-i face mai buni pe anumiți oameni pentru roluri profesionale sau de leadership. A fi autentici este una dintre ele. Iar dacă vreți să lucrați cu oameni autentici, căutați aceste trăsături.

Ei nu vă spun întotdeauna ce ați vrea să auziți

O parte importantă a autenticității este practicarea onestității. Oamenii autentici vor spune în general adevărul, chiar dacă asta înseamnă să vă spună ceva ce nu ați fi vrut cu adevărat să auziți. Dar acest lucru poate fi foarte util atunci când se ajunge la asumarea deciziilor dificile.

Ei se simt confortabil cu ei înșiși

Oamenii de afaceri autentici au de obicei o doză mare de autoîncredere și se simt confortabil în propria piele. Este mai probabil să se încreadă în propriile instincte decât să se bazeze întotdeauna pe gândurile și opiniile altora. Într-un mediu de business acest lucru înseamnă că aceștia nu sunt ușor de influențat sau manipulat. Deci pot fi adesea buni lideri sau colegi de echipă.

Vor să asculte

Chiar dacă oamenii de afaceri autentici se încred de obicei în propriul instinct, doresc totuși să învețe de la alții. Nimeni nu le știe pe toate, iar oamenii autentici probabil înțeleg acest lucru. Așa că, de obicei, pun întrebări oamenilor și sunt deschiși cel puțin în a-i asculta și a lua în considerare opiniile celorlalți.

Sunt deschiși la critici

Ei înțeleg că nimeni nu este perfect. Așa că știu că critica constructivă îi poate ajuta să devină mai buni. Atunci când împărtășești direcții și opinii cu colegi autentici, există o probabilitate mare ca ele să fie acceptate și examinate. Ei s-ar putea să pună întrebări despre posibilitățile de îmbunătățire sau chiar să ceară mai multe lămuriri.

Sunt consistenți

Oamenii care nu sunt încrezători sau autentici ar putea trece prea repede prin diferite faze ori să acționeze ddiferit în anumite condiții. Dar oamenii de afaceri autentici vor fi mai consistenți. Ei nu vor da ceea ce au mai bun doar când este șeful prin jur sau lucrează la proiecte care le plac. Ei încearcă întotdeauna să facă tot ce pot, chiar și atunci când primesc sarcini care nu le plac sau nu intră în specialitatea lor.

Nu caută în mod constant aprobarea

Pentru că oamenii de afaceri autentici au în credere în ei înșiși, nu au nevoie să caute în permanență aprobarea celorlalți. Acest lucru înseamnă că probabil nu va fi nevoie să reasigurați în mod constant o persoană autentică cu care lucrați. Dar dacă aveți nevoie ca ei să schimbe ceva sau să corecteze o greșeală, trebuie să comunicați cu ei clar, pentru că nu le place să se abată din drum pentru a obține o aprobare.

Nu aleargă în mod constant după atenție

La fel, oamenii autentici nu încearcă de obicei să atragă atenția asupra lor sau a muncii lor. Ei își vor face pur și simplu treaba. Și o vor face bine. Nu au nevoie de acea atenție sau bătaie pe umăr, ca o încurajare pentru a continua să muncească.

Scot maximum din dituațiile proaste

Probleme apar permanent în business, fie că lucrați cu oameni autentici sau nu. Dar când apar acele situații negative, colegii voștri autentici vor încerca mai mult decât ceilalți să obțină tot ce se poate obține. În loc să exagereze sau să insiste asupra aspectelor negative, ei vor încerca să aplice lecțiile pe care le-au învățat situațiilor viitoare.

O scot la capăt

Atunci când un om de afaceri autentic spune că face ceva, chiar face. Ei nu fac promisiuni pe care nu le pot ține sau să accepte să facă o muncă pe care nu o pot termina sau nu au timp pentru ea. Deci atunci când dați o sarcină specifică unuia dintre colegii voștri autentici și acesta o acceptă, puteți să aveți încredere că va fi dusă la bun sfârșit.

Reprezintă un sprijin

Atunci când lucrați la propriile proiecte, colegii dumneavoastră autentici vor fi în prima linie pentru a vă susține. Pentru că au o doză mare de autoîncredere, ei nu simt nevoia de a fi în competiție cu voi. Deci dacă aveți întrebări, dacă aveți nevoie de ajutor sau doar de o încurajare suplimentară, ei vor fi cel mai probabil acolo pentru voi.

Nu-i judecă pe alții mai mult decât trebuie

Pentru că sunt consistenți și confortabili în pielea lor, oamenii autentici nu insistă asupra a ceea ce fac ceilalți. Deci este mai puțin probabil să se implice prea mult în politică la locul de muncă sau în judecăți comportamentale. Dacă au o problemă cu un coleg sau un incident la serviciu, este mai probabil să o pună pe tapet imediat, în loc să o târască după ei la nesfârșit.

Îi încurajează și pe alții să fie autentici

Cei autentici iubesc compania. Colegii voștri de muncă care expun caracteristicile de mai sus îi vor încuraja probabil și pe alții să o facă. Ei nu au prea mult timp de pierdut cu oamenii egoiști, care caută atenție sau nu sunt corecți. Așa că își vor încuraja colegii să fie ei înșiși și să dezvolte aceleași trăsături autentice.

Alte articole pentru dumneavoastră:

Erori de evitat în recrutarea unui bun candidat

Managementul și starea de bine a colaboratorilor

Chiar trebuie să ne pregătim pentru job-urile de mâine?

Decizii care vă definesc ca antreprenor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *