Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Exploatați atuurile generației Y

Generația Y face destule valuri. Ea intrigă, provoacă neînțelegeri, temeri, frustrări, chiar existența sa fiind în discuție. Profitați de această revoluție culturală în întreprindere, veritabilă mișcare de fond, pentru un mai mare bine!

În mod efectiv, acești tineri n-au intrat în malaxorul obișnuit, prea rigid, prea perfect, prea performant și insuficient de flexibil, nici destul de uman: ei se simt strâmtorați, sufocați. Nu se regăsesc. Și atunci reinventează lumea. Bulversează codurile și repun în discuție ordinea stabilită. Dumneavoastră sunteți cei care trebuie să iasă din prejudecăți și să mizeze pe atuurile lor! Vă prezint mai jos 8 motive pentru a face din colaboratorii voștri de generație Y cei mai buni aliați!

Cei mai buni agenți ai schimbării

Antreprenori, ei sunt foarte buni „transformatori”, gata să urce la bord și să vă urmeze în aventură: votează pentru schimbare și le plac provocările. Sunt parteneri adevărați, cu condiția de a-i responsabiliza și de a-i lăsa să ia inițiativa.

Vă împiedică să vă învârtiți în cerc

Ei pun modelul sub semnul întrebării, îl analizează și schimbă starea de fapt. Creativi și pragmatici, suflă un vânt proaspăt asupra proceselor și metodelor depășite, care și-au arătat limitele. Pentru asta valorizați eșecul, condiție indispensabilă inovației și lăsați-i să se exprime și să experimenteze.

Creatorii voștri de valoare

Operaționali, aproape de teren, în contact cu clienții, ei sunt în centrul zonei de creare a valorii. Eliberându-le puterea, comunicând și acordându-le încredere veți obține mai mult angajament și mai multă performanță.

„Managerii voștri comunitari”

Conectați și colaborativi, ei nu ezită să vă animeze comunitatea. Să favorizeze spiritul de echipă, să creeze momente conviviale de schimb și de partajare, dar și să difuzeze bunele practici.

„Oglinzile” dumneavoastră

Autentici, ei știu să vă spună ce este disfuncțional în maniera dumneavoastră managerială, dar și la nivelul echipei sau chiar al întreprinderii. Îndrăgostiți de feedback, vă ajută să vă faceți diagnosticarea. Amintiți-vă că nu ne debarasăm de praf decât dacă e vizibil!

Tutorii dumneavoastră pentru a rămâne „activi și conectați”

Ei sunt excelenți mentori pentru a vă informa despre ultimele tendințe, pentru că, așa cum subliniază Jean-Claude Van Damme, „Există oameni care n-au reușit pentru că n-au fost conștienți”. Tinerii vă formează din proprie inițiativă în noile tehnologii și în instrumentele colaborative, iar dacă le câștigați încrederea vă vor da poate și frecvența de la „radio șanț”.

Cei mai buni coachi

Vă fac uneori să vă bâlbâiți și vă împing înapoi în tranșee? Luați-o în mod pozitiv. Grație lor vă testați limitele, vă dezvoltați răbdarea, empatia, acceptarea necondiționată a celorlalți și capacitatea de a da feedbackuri constructive.

Viitorii voștri patroni

Iar ultimul motiv și nu cel mai lipsit de importanță: aceștia sunt viitorii voștri lideri. Și atunci pregătiți-i, încurajați-i, ajutați-i să se dezvolte! Astăzi reprezintă 40% din efectivele întreprinderilor și vor ajunge la 75% în 10 ani. Unii ocupă deja posturi de management de proximitate și vor fi în curând la comandă. Mâine este acum! Și atunci nu mai așteptați pentru a miza pe tinerețe și a face liniile să se miște! Faceți lucrurile să se întâmple!

Alte articole care v-ar putea interesa:

7 lucruri simple despre creativitate, inovație și schimbare

Despre reuşită şi eşec

Planificarea crizei: trecerea de la „ce să fac” la „cum să fac”

Sunt oare angajații îndepărtați de cultura organizației dumneavoastră?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *