Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Dacă aș mai avea 20 și ceva, aș încerca cât mai multe joburi

Nu e simplu la douăzeci și ceva de ani. Aveți atât de mult potențial cu care să vă confruntați. Aveți atât de multe idei. Aveți atâția prieteni care fac lucruri interesante. Și nu vreți să stați degeaba. Aveți părinți care vor să deveniți profesori, contabili sau avocați. Sunteți îngrijorați de o fată sau un băiat, care vă place, pe măsură ce lucrurile devin serioase. Inimile frânte se profilează deja. Luați în considerare o carieră în computere, tărâmul laptelui și al mierii. Vă uitați prea mult la TV. Nu știți de unde să porniți. Toate se întâmplă în același timp.

Sfatul meu? Schimbați cât mai multe joburi. Ceea ce înseamnă că la început trebuie să găsiți un job. S-ar putea să nu fie cel perfect, dar orice post este formativ și instructiv. Jobul vă va ajuta să luptați cu opțiunile pe care le întâmpinați și ar putea conduce la o decizie. Jobul vă va asigura niște bani în timp ce vă imaginați alte lucruri. Iar dacă nu vă place jobul, plecați. Apoi, repetați asta. Părăsiți câte joburi aveți nevoie înainte de a deveni prea dificil să plecați. Pentru că va veni timpul când va fi mult prea greu să plecați, ținând cont de multiplele variabile… ca familia, finanțele și prietenii.

Câteva precauții:

  • Nu părăsiți niciodată un job fără a avea o altă ofertă. Este mai ușor să găsiți un job nou când aveți deja unul. Și uneori, oricât de perfecți ați fi, durează până găsiți un nou post. Părăsiți-vă postul vineri și începeți-l pe următorul luni.
  • Nu vă lăsați depășiți de timp. Fiți atenți la vârstă și la modul în care se leagă de cariere. La o anumită vârstă sunteți prea bătrâni pentru a deveni militari sau pentru a face medicina. Nu ratați o mare oportunitate în timp ce vă părăsiți primele joburi.
  • Sfaturile altora s-ar putea să nu vă ajute. Există o oarecare diferență între ceea ce e bine pentru voi și ceea ce este cel mai bine pentru voi. Părinții vor ce este bine pentru voi. Povara este ca voi să decideți ce e cel mai bine.

Așa că mergeți înainte cu schimbarea. Penalitățile pentru schimbarea jobului nu mai sunt cum erau cu doar câțiva ani înainte. Ceea ce era o persoană care țopăie între joburi este acum cineva cu o experiență variată. (Depinde totuși de numărul lor, s-ar putea să existe niște penalizări implicate în această poziționare.)

Veți acumula experiență din fiecare job pe care-l părăsiți. În cariera mea am schimbat multe meserii și domenii. Am învățat din fiecare dintre ele și încă mai învăț, transformându-mă în ceea ce sunt azi și în ceea ce voi fi mâine. Și vă veți dezvolta relații din fiecare job la care renunțați, iar unele dintre ele vor dura o viață.

Și nu fiți îngrijorați; oamenii care vă plac, vă vor place întotdeauna, chiar dacă nu-i vedeți față în față. Prietenii vă vor rămâne prieteni. Nu este nevoie să-i părăsiți și pe ei.

Vor fi și dezamăgiri, dar la 20 de ani sunteți deștepți și fericiți sau măcar ar trebui să fiți. Canalizați aceste două sentimente în următoarea provocare, chiar dacă asta înseamnă să mai abandonați câteva chestii pe drum.

Călătoria a început și este una extraordinară. Acum vă confruntați cu decizii care vă pot da formă vieții. Luați-le!

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Despre evaluarea anuală a angajaților

Despre bogăție și succes

Cum să dați mai multă forță CV-ului dumneavoastră

Cum să vă faceți fericiți salariații și să-i fidelizați

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *