Blog

Blog
Arta de a ieși în față fără a părea aroganți

Comments (0) - Uncategorized

Arta de a ieși în față fără a părea aroganți

Puteți dovedi o oarecare jenă în a vă lăuda cu propriile acțiuni de teamă să păreți aroganți sau pretențioși. Și totuși dacă nu vă faceți publicitate, riscați să rămâneți multă vreme în umbră. În lumea afacerilor, cel mai important sunteți dumneavoastră și maniera în care atrageți atenția și respectul celorlalți. Este posibil să vă promovați singuri fără a părea autosatisfăcuți, este chiar o competență esențială de valorizat, dacă doriți să avansați într-o întreprindere ori să fiți recunoscuți pentru realizările voastre. Cum să vă faceți cunoscuți într-o manieră naturală și confortabilă, să ieșiți în față fără să păreți aroganți sau egoiști? Iată 4 strategii pentru a vă vinde fără a insista prea mult.

Promovați-vă realizările, nu pe voi

A vă autopromova nu echivalează cu egocentrismul, înseamnă pur și simplu să arătați altora că ați reușit ceva interesant și diferit. În loc să spuneți „eu”, „a mea”, „am făcut”, pentru a vorbi de realizările dumneavoastră, arătați în ce mod acestea corespund unor obiective mai largi și legați-le de contribuția voastră în întreprindere, de participarea voastră într-o echipă sau de ajutorul pe care-l acordați celorlalți. Autopromovarea voastră nu înseamnă să vă concentrați asupra voastră, ci a vorbi pur și simplu de ceea ce ați realizat și este demn de a fi semnalat.

A vă autopromova din ce în ce mai mult

Puteți considera delicat, chiar dificil să scoateți în față propriile dumneavoastră realizări. Un bun mijloc pentru a vă obișnui cu acest exercițiu este de a-l practica mai întâi în anturajul vostru familial și amical, într-un mediu sigur. Atunci când primiți în vizită prieteni, le puteți împărtăși reușitele și să le arătați mândria, să le povestiți despre proiectul vostru viitor de a cărui reușită sunteți convinși. O dată ce v-ați obișnuit să o faceți într-un mediu securizat, veți fi în măsură să vă vindeți în situațiile cele mai dificile și veți îndrăzni să avansați în fața unei săli pline de angajați, fiind siguri de eficacitatea unui program de leadership pe care l-ați elaborat pentru ei. Cu cât ieșiți mai mult în față, cu atât o veți face într-un mod mai natural, regăsindu-vă.

Profitați de toate ocaziile

De fiecare dată când intrați într-o încăpere, asistați la o ședință sau la o negociere, întrebați-vă ce puteți vinde. Poate că vreți să-i lăsați pe colegi să afle că ați terminat un proiect important, că ați avut o zi interesantă. În orice caz vă prezentați ca cineva care a înaintat în realizările sale. Este important pentru că autopromovarea este un mijloc de a modela la ceilalți înțelegerea a ceea ce sunteți. Dacă aduceți mesaje pozitive despre voi, ceilalți vă vor vedea în acest mod. Feriți-vă de o tendință răspândită de a minimiza în ochii lor o acțiune pe care ați desfășurat-o printr-o falsă modestie, „N-a fost mare lucru.” Și profitați de fiecare ocazie pentru a vă prezenta într-o lumină pozitivă.

Vindeți-vă, mereu și întotdeauna

În loc de a aștepta să vi se dea acel elan sau să vi se ofere o perspectivă de carieră la care sperați de multă vreme, nu contați pe inițiativa superiorului ierarhic pentru a vi le oferi pe un platou. Această abordare pasivă nu funcționează. Unii fac campanie pentru aceste posturi noi. Dacă vreți ceva, insistați, iețiți în față și arătați că aveți capacitatea de a reuși într-un rol nou. Când considerați că meritați o promovare, vorbiți cu patronul și arătați-i calificările și interesul vostru pentru această oportunitate. Dacă vedeți o ofertă de post care vă interesează, nu abandonați pentru că nu aveți toate calificările. Mergeți înainte și vindeți-vă. Iar dacă aveți o idee bună pe care doriți să o partajați în întâlnirile echipei, scoateți-o la înaintare pregătind un dosar. Pe scurt, fiți întotdeauna gata să vă vindeți și să vă faceți ideile să treacă, pentru că dacă vă opriți din a vă vinde, vă stopați avansarea.

Alte articole complementare:

Cum să înveți gândirea critică

Arta concilierii urgenţei şi managementului în epoca internetului

Cum să dați impresia că reușiți în orice circumstanțe

Despre psihopaţii în costum şi cravată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *