Blog

Blog
5 trucuri pentru a vă simți bine în zilele de luni

Comments (0) - Uncategorized

5 trucuri pentru a vă simți bine în zilele de luni

Ca mulți dintre noi ați făcut o punte. Și weekendul s-a transformat într-o mini vacanță. Obosiți, v-ați întors la birou în dimineața zilei de luni și va trebui să vă puneți pe treabă. Isabelle Hastings, coach și sofrolog, fondatoare a Magic Monday vă oferă 5 trucuri pentru a petrece o zi de luni bună și a vă relua serviciul cu zâmbetul pe buze.

Plutiți pe „vibrațiile” pozitive din weekend

Weekend = recuperare. „Este cu adevărat o ruptură de ritm și este absolut necesară”, comentează fondatoarea Magic Monday. Pentru a face față stresului și oboselii acumulate, trebuie să vă acordați momente reale de recuperare, să uitați de mailuri, de telefon și de tot ce vă amintește de muncă. „Este cel mai bun mod de a vă reîncărca bateriile!” Cu cât sunteți mai atenți la nevoile dumneavoastră (repaus, evadare, sport), cu atât mai mult veți practica activități care vă remontează: contact cu natura, artă, bucătărie, familie, simțindu-vă mai bine în această zi de luni. Trăind momentul la 200%, savurându-l, veți percepe toate senzațiile bune. Încă și mai bine, vă veți impregna pentru tot restul săptămânii. „Ca o substanță dopantă cu infuzie lentă.”

Adoptați un spirit pozitiv

Cu cât v-ați realimentat mai bine cu resurse, cu atât mai bună va fi starea dumneavoastră de spirit. În loc să fiți într-o dispoziție proastă, să fiți agasați toată ziua sau deprimați pentru că este luni, aveți opțiunea de a gândi diferit. Pozitivarea va avea un impact imediat asupra moralului dumneavoastră și a ambiaței din birou. „Faceți acest test: zâmbiți, spuneți cuvinte agreabile și fiți fermi în a nu vă lăsa poluați de cei morocănoși!”, adaugă Isabelle Hastings. Pentru asta gândiți-vă din nou la momentele agreabile trăite în weekend și resimțiți toată energia pozitivă acumulată. Gândiți-vă și la ce vă place la munca dumneavoastră. Dacă nu găsiți nimic, atunci e cazul să vă puneți întrebări asupra locului dumneavoastră și la sensul activității voastre.

Prevedeți o zi de luni cu adevărat „Magică”

O previziune pentru o zi lungă la birou? Anticipați și rezervați-vă două sau trei sarcini mai curând agreabile de realizat când ajungeți pentru a vă pune în mișcare. „Și pentru a pune un pic de ușurință, de ce să nu fixați dinainte un prânz cu un coleg simpatic sau o veche cunoștință, care lucrează la doi pași și pe care n-ați mai văzut-o de mult?”, sugerează coachul. Fără să vă jucați neapărat cu prelungirile, o pauză rapidă și dinamică vă va permite să dinamizați și să accelerați acest început de săptămână. Gândiți-vă! Este seara potrivită pentru a prevedea o activitate personală regulată care vă permite să vă aerisiți (o ieșire), să refulați (faceți sport), să vă destindeți (activități care vă plac) și de ce nu să acordați un pic de timp unei cauze care vă unge pe suflet (activități asociative)…

Stimulați-vă simțurile

Fiecare individ găsește resurse diferite pentru a avansa și fiecare are o preferință pentru un canal de percepție. Pentru unii, acesta va fi vederea, pentru alții mirosul sau poate pipăitul. „Fiind conștienți de canalul propriu de percepție prioritar, vom putea să ne creem plăcere”, explică Isabelle Hastings. În acest fel dacă vă plac mirosurile plăcute sau parfumurile, cumpărați-vă o floare care vă va lumina biroul și va aduce parfumul care vă va transporta. Pentru kinesteziști, gândiți-vă să puneți pe voi o haină pe care vă place să o atingeți în mod special, va fi o bună metodă pentru a vă simți bine. Iar pentru cei care au un auz special, sensibil și delicat, gândiți-vă să ascultați muzica pe care o iubiți. Atunci când sunt stimulate, cele cinci simțuri se dovedesc foarte eficace în a vă liniști și a vă face să vă simțiți în plină formă. Gândiți-vă la asta.

Fixați-vă 2 maxim 3 priorități

Opriți listele cu ce aveți de făcut! Ele au tendința de a vă împinge spre depresie și de a dezvolta și mai mult amânarea. „Concentrați-vă asupra a ceea ce este cu adevărat prioritar și asigurați-vă că este cu adevărat SMART (specific, măsurabil, poate fi atins, realist și la timp)”, ne propune coachul. Lunea de dimineață, este deci momentul corespunzător pentru a lista maxim 2 sau 3 dosare pe care vreți să le reglați în mod prioritar în această săptămână. Perspectiva de a avea 5 zile pentru a reuși este liniștitoare. Vă puteți fixa de asemenea 2 sau 3 obiective de atins în cursul zilei. Și aici trebuie să știți să fiți rezonabili. Și dacă faceți mai mult, cu atât mai bine!

Pentru aprofundare puteți consulta site-ul www.magicmonday.fr.

Alte articole care v-ar putea interesa:

Zâmbetul – cel mai bun coach al carierei dumneavoastră

Inteligenţa colectivă, o abordare puternică în serviciul antreprenorilor

Cele trei calităţi ale unui şef

5 erori de evitat pentru a apărea în căutări pe Google

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *