Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Cum supraviețuiți lipsei de somn

O conferință care se prelungește până târziu, un eveniment al întreprinderii, un aperitiv între colegi… ocaziile de a se culca târziu înainte de o zi de muncă sunt numeroase. Deșteptarea este totuși dificilă: dureri de cap, dorința irezistibilă de a rămâne-n pat și pierderea reperelor sunt simptomele clasice. Iată câteva repere pentru a limita daunele.

Trăiască detoxifierea!

Încă de la trezire beți sucul unei lămâi diluat în apă caldă cu puțin zahăr. Apa vă va rehidrata organismul, iar lămâia îl va detoxifia. Încercați să mâncați proteine ca jambonul de pui, de exemplu, care hrănește fără să îngrașe. Un duș bun este în mod evident benefic. Profitați de acest moment pentru a vă dezmorți mușchii, unul câte unul. În fine, dacă aveți această posibilitate, preferați să mergeți pe jos ori să pedalați pentru a merge la serviciu, în loc să luați mașina. Această activitate vă va trezi endorfinele și vă va stimula sistemul cardiovascular.

Evitarea deshidratării

Deshidratarea este unul dintre simptomele oboselii și a serilor stropite din belșug… Beți multă apă și/sau ceai verde ori suc de portocale care vă vor întări organismul. Pentru a scăpa de durerea de cap, nimic nu e mai bun decât un paracetamol însoțit de vitamina C. Mâncați ceva ușor, privilegiind din nou proteinele, zaharurile lente și fructele!

Optimizați-vă ziua

După o noapte albă sau aproape, este evident că nu veți fi printre cei mai performanți. Încă de la sosirea la birou, sortați-vă sarcinile pe priorități și nu vă blamați dacă faceți mai puțin decât era prevăzut. Oboseala provoacă adesea erori, iar superiorul dumneavoastră va prefera să lucrați mai puțin, dar mai bine. Pentru fiecare dintre sarcinile de pe listă, determinați dacă este „de făcut”, „de delegat” sau „de amânat”. Privilegiați sarcinile active celor care necesită o lungă concentrare, cum ar fi recitirea unui contract. În fine, seara, menajați-vă: luați o cină ușoară, faceți un duș călduț și oferiți-vă 8 ore de somn.

Alte articole recomandate:

Sfaturi senzaționale pentru CV-uri suculente

Cum răspundeți unei obiecții despre preț

Lecții greu de învățat

Cum îi spuneți la revedere șefului dumneavoastră când v-ați găsit un alt job

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *