Blog

Blog

Comments (1) - Dezvoltare Personală

Atunci când creșterea rimează cu încrederea

Companiile care vor reuși vor fi cele capabile de a reda încrederea colaboratorilor și de a se reumaniza în ansamblul lor. Această încredere, în sine și în alții, nu poate fi decretată. Ea își găsește sursa într-o muncă în comun, păstrând interesele fiecăruia și dând în sfârșit un sens maximei „unirea ne dă puterea”.

Burn-out, bore-out, scepticismul ambiant: aceste concepte sunt mai mult ca niciodată aduse în fața scenei. Angajații nu mai sunt în mod special mândri de a face parte din întreprinderea lor. Și totuși există societăți, ansambluri de indivizi, fericiți să lucreze pentru clienții lor, care știu să stimuleze încrederea în sine și în ceilalți. Și dețin în acest fel un vector puternic de performanță și de creștere.

Recreerea încrederii în sine pentru a da încredere altora

Nu există de fapt niciun secret. Încrederea nu se decretează. Trebuie să recreezi încrederea în tine pentru a da încredere celorlalți. Această încredere în sine se traduce prin capacitatea de asumare a riscurilor, de a ști să te desprinzi pentru a îndrăzni să te îndrepți spre necunoscut. Acest lucru nu este posibil decât atunci când posedați deja această valoare intrinsecă pe care o numesc antreprenorială. O regăsiți în esență la managerul de tranziție. Operațional imediat, el are suplețea și agilitatea necesare pentru a înțelege rapid strategia întreprinderii și de a răspunde nevoilor ei. Și are aceeași încredere în facultățile sale. El crează în mod ineluctabil încrederea în rândul personalului și a clienților cu care va lucra.

Acest câștig de timp și operaționalitate este esențial. Pentru că un câștig de timp înseamnă a câștiga bani. De aceea sfatul meu este de a lucra cu persoane care au încredere în ele și, într-un sens mai larg, cu societăți care vă garantează acest lucru. Pe viitor valoarea unei întreprinderi se va măsura în rata persoanelor fericite care lucrează pentru ea, gradul lor de încredere în aceasta, dar în mod egal prin încrederea pe care întreprinderea a știut să le-o acorde.

Un ecosistem câștigător datorită muncii în haită

Munca în haită este un alt mod de a aborda schimbarea, cu serenitate și eficiență. Există astăzi trei mari forme de muncă: funcționariatul, salariatul și antreprenoriatul. Asumarea riscului este inerentă acestei ultime forme. Este vorba de a găsi persoane mișcate de acest spirit antreprenorial care se adună și au dorința de a lucra și de a dezvolta afacerea împreună, în sânul unei comunități colaborative.

Cum fiecare are încredere în el, el le dă încredere celorlalți și este un accelerator al afacerii. Este un cerc virtuos, care crează condițiile de schimb și de partaj al performanței întreprinderii. Este un ecosistem câștigător participând cu adevărat la economia colaborativă. Cu toții avem o rețea. Dar nu știm să o exploatăm în mod special. Împreună învățăm să o folosim și îndrăznim să avansăm spre alții. Devenim o societate de rețele. Muncim împreună la dezvoltarea unor rețele de rețele. Acest lucru dă o forță fenomenală. Creșterea este exponențială. Este o nouă manieră de lucru care permite creșterea clienților potențiali și de a deschide posibilități nu către inifinit, dar pe-aproape.

O comunitate de experți muncind „în haită”

Pentru ca acest lucru să funcționeze nu este suficient să constituiți un grup de persoane. Vă trebuie o comunitate de experți, care se cunosc și se apreciază, care construiesc societatea împreună, pas cu pas. Trebuie să fie o societate participativă unde fiecare poate crea dacă simte dorința, în funcție de propriile sale modalități.

Întreprinderile au din ce în ce mai multă nevoie să facă apel temporar la experți de vârf în domeniul lor. Aceștia sunt cu atât mai eficienți atunci când muncesc în haită, adică sunt constituiți într-un grup. Acest lucru le permite să schimbe, să partajeze instrumentele și practicile, de a-și mutualiza rețelele.

Beneficiile pentru întreprindere sunt de mai multe feluri. În primul rând ea are în fața sa o rețea de antreprenori încrezători în ei și în forțele lor, care dau astfel încredere în întreprindere. În al doilea rând, faptul de a avea acces la o rețea de antreprenori destul de importantă îi asigură accesul la persoana potrivită la momentul potrivit. Și acest lucru îi permite să avanseze rapid. Iar întreprinderile care se mișcă repede sunt cele care câștigă!

Articole complementare recomandate:

Managementul de tranziție, un briceag elvețian al transformării organizațiilor

Ce-ar fi dacă v-ați transforma slăbiciunile în puncte forte?

Managementul pesimiștilor

Puterea de a nu face nimic pentru a fi mai performant

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *