Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Despre bogăție și succes

În „Rich Habits – The Daily Success Habits of Wealthy Individuals”, Tom Corley descrie caracteristicile și acțiunile care-i disting. Opriți-vă din funcționarea în mod automat, descoperiți-le și, de ce nu, însușiți-vi-le. Succes, bogăție și obiceiuri de adoptat, oare?

Definirea obiceiurilor bune

Obiceiurile bune stau la baza creării bogăției. Diferența între dumneavoastră și cel care eșuează rezidă în practicile cotidiene: cel care reușește are multe, în timp ce acela care pierde are prea puține. Înțelegerea acelora care vă împiedică să deveniți bogat este prima etapă spre ameliorarea situației. În cartea sa, Corley invită la crearea unei liste a acestora și a măsurilor pe care le decideți. Urmați-i sfaturile în legătură cu această foaie de drum și veți fi uimiți de progresele făcute.

Fixarea în mod regulat a unor obiective

Cel care reușește își crează obiective în permanență. Seara își planifică ziua următoare cu liste ale lucrurilor de făcut. Îndreptați-vă către succes gândind pe termen lung, jalonând obiectivele cotidiene, săptămânale, lunare și anuale. Dar nu le fixați doar, ci acordați-vă și mijloacele de a le atinge.

Ameliorarea din fiecare zi

Mereu în căutarea mijloacelor de ameliorare, citind în fiecare zi deveniți un student profesionist și petreceți timp cu ceea ce vă apropie de obiectivele dumneavoastră. Într-o perfecționare continuă, căutați tot atâtea provocări în lărgirea cunoștințelor.

Grija față de starea de sănătate

În fiecare zi acordați atenție sănătății. Mâncați sănătos și faceți exerciții în mod regulat. Întrețineți-vă corpul și mintea pentru a beneficia de energia necesară pentru a progresa.

Întreținerea relațiilor

Găsiți timp pentru întărirea legăturilor de prietenie și a relațiilor durabile. Relaționarea este ceva de practicat pe termen lung. Apropiați-vă de alții și căutați să-i ajutați fără a aștepta nimic în schimb. Cel mai frumos sunet din viața dumneavoastră este cel al propriului nume. Aflați-l pe cel al contactelor dumneavoastră. Așa cum sunteți impresionat când cineva îl pronunță pe-al dumneavoastră, remarcați-vă amintindu-vi-l pe al altora.

Faceți lucrurile cu moderație

Trăiți într-un mod echilibrat. Conduceți-vă activitățile cu moderație. Asta înseamnă o abordare echilibrată a muncii, a meselor, a exercițiilor fizice, a alcoolului consumat, a timpului în fața televizorului sau navigând pe internet. Profitați de viață, de anturajul care iubește compania dumneavoastră, pentru că veți fi mult mai apt să înnodați noi legături cu un partener.

Stop amânării

Nu lăsați pe mâine ce puteți face azi. Acționați! Nicio amânare, avansați și nu mai tergiversați. În acest fel veți obține rezultate importante. Dacă vă vine ideea de a amâna ceva repetați-vă în minte: „să fac acum”, până când acea sarcină va fi îndeplinită.

Păstrați o atitudine pozitivă

Căștigătorii sunt persoane pozitive, entuziaste, energice și fericite. Priviți cu atenție la alții și în interiorul dumneavoastră, problemele sunt ocazii de a descoperi noi posibilități și orizonturi. În fiecare zi sunteți asaltați de gânduri negre. Pentru a reuși minimizați expunerea la aceste neplăceri și umpleți-vă mintea cu lucruri pozitive citind.

Economisiți bani în mod regulat

Scutiți-vă de grija banilor care poluează existența economisind 10 până la 20% din veniturile brute și păstrați-le pentru un viitor mai puțin generos sau pentru perioada pensiei. Pentru a uita de bani pe viitor, gândiți-vă acum.

Respingeți gândurile negative

Vă puteți controla gândurile și emoțiile. Dacă răsar unele negative, goniți-le imediat. În orice caz nu zăboviți asupra lor și faceți toate eforturile pentru a le înlocui cu gânduri bune. Veți reuși să vă perfecționați confruntându-vă în mod constant cu idei sau acțiuni pozitive, care nu lasă loc altora.

Trăiți la nivelul resurselor

Evitați cheltuielile inutile. Adesea dificultățile financiare vin dintr-un stil de viață superior mijloacelor, care încet încet vă fac să vă prăbușiți sub povara datoriilor și a dobânzilor cardului de credit.

Citiți în fiecare zi

Cititul zilnic vă mărește cunoștințele. Citind des vă perfecționați și reușiți să vă depășiți omologii, remarcându-vă în fața concurenței.

Limitați privitul la televizor

Limitați la maxim timpul petrecut în fața televizorului. În loc să pierdeți timpul privind ce fac alții, acționați, pregătiți-vă acțiunile și realizați-vă proiectul.

Faceți mai mult decât este necesar

Chiar dacă nu este prevăzut în descrierea postului, faceți mai mult. Făceți-vă prezența și colaborarea inestimabilă în fața colegilor, a patronului, a clienților și a anturajului.

Vorbiți mai puțin și ascultați mai mult

Atunci când ascultați, învățați. Așa cum se spune, de aceea avem două urechi și o singură gură. Atunci când găsiți timpul de a asculta cu adevărat ceea ce spune o persoană, vă îmbogățiți cu informații și vă puneți într-o poziție favorabilă pentru a o ajuta.

Insistați, insistați, insistați

Cel care insistă se agață, caută, încearcă ceva nou, persistă, schimbă direcția, dar continuă să înainteze.

Alegeți anturajul potrivit

„Arătați-mi cine vă sunt prietenii și vă voi spune cine sunteți.” Nu veți avea un succes mai mare decât cel al anturajului dumneavoastră. O bună asociere vă ajută să vă realizați mai repede obiectivele.

Găsiți-vă un mentor

Mulți oameni care au un mentor se apropie mai ușor de succes. El ajută să vă atingeți mai repede obiectivele. Partajarea unei  experianțe este prețioasă pentru că vă accelerează ucenicia.

Cunoașteți-vă motivele

Dacă știți de ce faceți un anumit lucru veți obține mai repede ceea ce vă doriți dacât dacă-l ignorați. A avea un obiectiv este esențial pentru a reuși în afaceri, dar a ști de ce vă doriți să reușiți, de ce vreți cu adevărat să fiți bogat, este la fel, dacă nu chiar mai important.

Dominarea temerilor

Tuturor le este frică. Cei care reușesc își stăpânesc temerile și le îngrădesc. Recunoașteți-le, înfruntați-le și căutați mijloace pentru a le depăși. Întrebați pe cineva pe care-l admirați cum și le-a dominat și învățați din experianța lui.

Ameliorați-vă în continuu competențele

Pentru a avansa și a progresa, singura modalitate este de a deveni mai bun în fiecare zi. Identificați singurul punct asupra căruia trebuie să vă concentrați în luna următoare, cel care să vă catapulteze în vârful meseriei dumneavoastră și concentrați-vă asupra lui.

Articole complementare recomandate:

Dacă nu-ți prioritizezi singur viața, altcineva o va face!

Cum să dați stresului lovitura de grație

Transformați timpul într-un companion al reușitei dumneavoastră

Secrete simple ale angajaților care reușesc

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *